Κρις Σπύρου: Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ψήφο μας

Τι δήλωσε από την Τσαγκαράδα όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης , πρώην βουλευτής και πρόεδρος των Δημοκρατικών στο Νιου Χαμσάιρ

Όπως είπε, «Μαγκιά δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι, μαγκιά είναι να ξυπνάς όταν κοιμούνται οι άλλοι …»

Ακόμη και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να κερδίσει την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην βουλευτής και πρόεδρος των Δημοκρατικών στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου.
Ο γνωστός ομογενής, καταγόμενος από χωριό της Καρδίτσας, που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Τσαγκαράδα, όπου και διεξήχθη το «8ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θεσσαλών», χωρίς να «μασά τα λόγια του», αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο τους Έλληνες του εξωτερικού, όσο και τους Έλληνες που παραμένουν στη χώρα…
Όπως κατέγραψε η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», κάνοντας αναφορά στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, έδωσε το μήνυμα για τόνωση της αγροτικής παραγωγής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «αν η Θεσσαλία, το πιο εύφορο μέρος της Ελλάδας δεν μπορεί να προκόψει, τότε ποια περιοχή μπορεί να προκόψει… Όπως και όλη η χώρα μας, όταν σταματήσουμε να αγοράζουμε πατάτες από την Αίγυπτο, κρεμμύδια από την Τουρκία, λεμόνια απ΄ το Ισραήλ κ.λ.π.
Είναι δυνατόν να έχουμε θάψει περισσότερα φρούτα τα τελευταία χρόνια από όσα έχει φάει μέχρι σήμερα όλη η ανθρωπότητα;»

«Η Πάρω και η Δίνω»

«Αναρωτιόμαστε πώς έχει φθάσει η γενέτειρα σε τέτοιο σημείο, όταν το 80% ζούμε στην νήσο «Πάρω» και το 20% στη νήσο «Δίνω», κάποια ημέρα θα καταλήξει να βουλιάξει η «Πάρω» και να ξεραθεί η «Δίνω»… είπε ο κ. Σπύρου.
Αναφερόμενος στη ψήφο των ομογενών, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και του είπε ότι «έχετε ασυλία οι βουλευτές όλων των κομμάτων από εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού, ότι θα μας κάνετε τη χάρη να μας δώσετε ψήφο. Ποια χάρη; Το δικαίωμά μας, ότι είμαστε Έλληνες ; Έχουμε πιστοποιητικά γεννήσεως, ταυτότητες, διαβατήρια, το μόνο που δεν έχουμε, είναι να μας δώσετε την ευκαιρία να ψηφίσουμε στις εκλογές της γενέτειρας». Όπως είπε, «εάν δεν το κάνουν σας υπόσχομαι ότι θα τους στείλω εγώ στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως πήγα τους Ρεμπουπλικανούς», διερωτώμενος, εάν «πρέπει να κάνουμε εξετάσεις για να αποδείξουμε ότι είμαστε Έλληνες;»
Συμπλήρωσε μάλιστα το σκεπτικό του, λέγοντας… «Πώς θα ψηφίσουν τα παιδιά που πήγαν τα τελευταία χρόνια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Πώς θα ψηφίσουν αυτοί που πήγαν λόγω της κρίσης σε άλλες χώρες για δουλειά;»
Δίνοντας ένα μήνυμα παράλληλα για το πώς πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή, προκειμένου να βγαίνουμε κερδισμένοι, ανέφερε κάτι που είπε ο ίδιος σε μαθητές, όταν του ζητήθηκε… «Μαγκιά δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι, μαγκιά είναι να ξυπνάς όταν κοιμούνται οι άλλοι…»

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.