Με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα γέμισαν οι τοίχοι του σχολικού συγκροτήματος Αργαλαστής

Με ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, κάποια από τα οποία ευθέως απειλητικά γέμισαν οι τοίχοι του σχολικού συγκροτήματος της Αργαλαστής, όπως κάνουν γνωστό σε ανακοίνωσή τους οι διευθυντές των τεσσάρων σχολείων που λειτουργούν στο συγκρότημα. Τα συνθήματα αυτά, πιθανώς γράφτηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και έγιναν αντιληπτά σήμερα, Δευτέρα, όταν εκπαιδευτικοί και μαθητές έφτασαν στον χώρο των σχολείων.

Οι Διευθυντές εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση για το θέμα τονίζοντας ότι έχουν ήδη κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι «σήμερα Δευτέρα 26/2/2024 διαπιστώσαμε ότι οι τοίχοι του σχολικού συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργαλαστής, έχουν βανδαλιστεί με εθνικιστικά συνθήματα, κάποια από τα οποία είναι ευθέως απειλητικά.

Οι Διευθυντές και οι σύλλογοι Διδασκόντων των συστεγαζόμενων σχολείων καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο την ενέργεια αυτή, η οποία πλήττει το αίσθημα ασφάλειας όλων των μαθητών και μαθητριών μας και δημιουργεί κλίμα μισαλλοδοξίας και εθνικιστικού φανατισμού στο χώρο του σχολείου.

Επιπλέον δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα ιδανικά που προάγει η ελληνική παιδεία και δεν είναι άλλα από τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Τα φαινόμενα εθνικισμού και ρατσισμού καθώς και η φασιστική ιδεολογία δεν έχουν καμία θέση σε ένα δημοκρατικό σχολείο.

Έχουν ήδη κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κ.κ. Νικόλαος Κοντονάτσιος, Διευθυντής Γυμνασίου Αργαλαστής, Ασπασία Μπάσιου, Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Αργαλαστής, Κωνσταντίνος Παληόπουλος, Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής και Δημήτριος Σαμαράς, Διευθυντής 4ου Ε.Κ. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.