Με μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, καθώς και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Στις εκδηλώσεις απέδωσαν την οφειλόμενη τιμή στην καθαγιασμένη θυσία των προγόνων μας, στην Ζαγορά ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους φορέων και ενστόλων και στην Τσαγκαράδα αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Καμπούρης με μέλη του ΔΣ, εκπροσώπους φορέων και κατοίκων.

«Προχωρούμε μπροστά εμπνεόμενοι από τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821, με υπερηφάνεια για την ιστορική μας διαδρομή και με αυτοπεποίθηση για το μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου και συνέχισε: Με ενότητα και με αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να ανεβάσουμε την Ελλάδα μας, τον Δήμο μας, ακόμα πιο ψηλά.

Παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί μας, όπως επίσης και από τη βοήθεια και τη συνύπαρξη της Εκκλησίας που κράτησε στην ουσία ζωντανό το ελληνικό γένος. Ο ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο έννοιες ταυτόσημες.

Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η Ιστορία μας και οι αγώνες των προγόνων μας συνιστούν πάντοτε μια σταθερή, ζωογόνα πηγή έμπνευσης και ανατροφοδότησης της εθνικής μας συνείδησης, με δύναμη, αισιοδοξία και την σύνθεση που απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών μας.  Για την Πατρίδα όλοι να ‘χωμεν μια καρδιά. Ελλάδα, Χρόνια Πολλά».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.