«Με ποιον είναι: με τους εργαζόμενους και το λαό ή με τους εργολάβους;»

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου αναφέρει « «Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχεδιάζει την παράδοση πολλών βασικών υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες «λόγω αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών με ίδια μέσα», με την ψήφο της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης. Στην πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2022 υπάρχει μακριά λίστα 23 τέτοιων υπηρεσιών προς ιδιωτικοποίηση: συντήρηση δημοτικού φωτισμού και αντλιοστασίων, συντήρηση δικτύων ύδρευσης, συντήρηση αγροτικών οδών, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμός ρεμάτων, εργασίες κλαδέματος και κοπής χόρτων, εργασίες αποκομιδής και μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων και μπάζων, εργασίες αποχιονισμού, εργασίες καθαρισμού νεκροταφείων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Είναι καθαρό ότι πρόκειται για υπηρεσίες που αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, για υπηρεσίες που αποτελούν και οφείλουν να αποτελούν τον πυρήνα μιας στοιχειώδους κρατικής υποδομής σε τοπικό επίπεδο. Η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου , που σήμερα κάνει την ανήμπορη να αντιδράσει και εμφανίζει τους ιδιώτες ως ένα «αναγκαίο κακό» προκειμένου «να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος», δεν έκανε τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αντισταθεί στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που στερούν από τον Δήμο τους αναγκαίους πόρους. Σιγοντάρει και τις πολιτικές εκείνες που άφησαν τον Δήμο γυμνό από το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μηχανήματα, με τους λιγοστούς εργαζόμενους να γίνονται λάστιχο για να καλύψουν, σε ένα υποτυπώδες επίπεδο, τα κενά.

Η πολύχρονη υπονόμευση των οικονομικών των Δήμων της χώρας από τις διαδοχικές Κυβερνήσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και από τις Δημοτικές Αρχές, δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, το κόστος των οποίων θα κληθούν για μια ακόμα φορά να το φορτωθούν οι λαϊκές οικογένειες. Αυτοί όλοι που είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες ανθρώπους μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (κοινωφελή, ΕΣΠΑ, δίμηνα, οκτάμηνα κλπ.). Αυτοί που απαξιώνουν συστηματικά υποδομές και εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργασιών που έχει ανάγκη ο δημότης, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια.

Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνειδητά και με ευλάβεια, υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου και έφεραν αυτή την εκρηκτική κατάσταση στις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών, με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας ,τις απειλές ή την εξαγορά συνειδήσεων, τις μειώσεις στους μισθούς, την ανταποδοτικότητα, που πληρώνουμε 2 και 3 φορές για τα αυτονόητα (σκουπίδια, νερό, παιδικούς σταθμούς, δραστηριότητες παιδιών κλπ.). Και τώρα, πατάνε πάνω στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και φέρνουν ως λύση τους εργολάβους!

Τώρα λοιπόν πρέπει να ακουστεί καθαρά και ξάστερα: λύση στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το λαό της περιοχής είναι μόνο οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, η προμήθεια των αναγκαίων υλικών και η βελτίωση των υποδομών, δηλ. η λειτουργία των δήμων υπέρ του λαού και όχι του κεφαλαίου. Και με τη στάση που παίρνει ο καθένας απέναντι σε αυτή τη λύση, τη μόνη πραγματικά υπέρ των εργαζομένων και των δημοτών, δηλώνει και με ποιον είναι: με τους εργαζόμενους και το λαό ή με τους εργολάβους;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.