Με τον “Μουτζούρη” στις Μηλιές ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Την εμπειρία του ταξιδιού με τον θρυλικό “Μουτζούρη” βίωσε την Κυριακή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού , Αντιδημάρχων και του Βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, που μετέβησαν σιδηροδρομικώς στις Μηλιές.
Νωρίτερα , πριν την επιβίβαση στο Τρένο του Πηλίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά τόσο από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, όσο και από τον Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, Γιώργο Αθανασάκη, στον “Μουτζούρη” που έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία μετά την αποκατάσταση των ζημιών στην σιδηροδρομική γραμμή από τα Άνω Λεχώνια ως τον Σταθμό των Μηλεών.
Τονίστηκε στον Υπουργό η ανάγκη στήριξης της γραμμής, με σκοπό την πύκνωση των δρομολογίων που γίνονται μόνο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης απόλαυσε τη διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία και στον τερματισμό στον Σταθμό Μηλεών δήλωσε: “Δεν μπαίνει μόνο ο “Μουτζούρης” μπροστά, πάμε να βάλουμε το Πήλιο, τη Μαγνησία, ολόκληρη τη Θεσσαλία ξανά μπροστά. Να γιατρέψουμε τις πληγές, με αποκατάσταση των υποδομών-ήδη αποκαθίστανται γέφυρες, δρόμοι- δημιουργούνται καινούριοι δρόμοι σαν κι αυτούς που βλέπουμε να προχωρούν εδώ στο Πήλιο. Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζι με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου τον δρόμο που ξεκινάει από τα Αργυραίικα και ανεβαίνει πάνω. Υπάρχει ένα πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ για αποκατάσταση στη Θεσσαλία, για άμεση αρωγή και στήριξη των αγροτών και αποκατάσταση υποδομών. Είναι κατεύθυνση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουμε μπροστά, με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι υποχρέωσή μας να κλείσουμε, να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η μεγαλύτερη καταστροφή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στη Θεσσαλία, που αξίζει σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον”.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός τόνισε: “Αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δημοτική Αρχή και όλους τους Δημότες Νοτίου Πηλίου να έχουμε σήμερα εδώ τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Βουλευτή και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας. Εγκαινιάσαμε έναν καινούριο δρόμο μέσα από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” 4 χλμ. που συνδέει το παραλιακό οδικό δίκτυο των Καλών Νερών με το ορεινό δίκτυο μέχρι τη Βυζίτσα. Ένας νέος, ασφαλής δρόμος όπως είχαμε κάνει πέρυσι και τον δρόμο Καλά Νερά -Πινακάτες που άντεξε στις θεομηνίες.
Αυτό που θέλω να πω και είδε και ο Υπουργός είναι πως αυτά τα πρόγραμμα στηρίζουν πραγματικά τους περιφερειακούς Δήμους, δίνουν προσβασιμότητα στους αγρότες μας να πηγαίνουν στις καλλιέργειές τους και τουριστική ανάσα διότι δημιουργούνται νέοι δρόμοι σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα χωριά του Πηλίου.
Ο Υπουργός είδε το στολίδι της περιοχής μας , τον “Μουτζούρη” για τον οποίο κάναμε υπέρμετρες προσπάθειες μαζί με τον ΟΣΕ ώστε να επανεκκινήσει. Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ τον κ. Τερεζάκη και το Υπουργείο Υποδομών για τη στήριξη στην αποκατάσταση κι όπως είδατε σήμερα το Πήλιο επανήλθε στην κανονικότητα βεβαίως με την αρωγή και στήριξη της Κυβέρνησης.
Βεβαίως δεν σταματάμε εδώ, ο Υπουργός βλέπει ακριβώς τα ζητήματα για τα οποία χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης ώστε σε ένα χρονοδιάγραμμα δύο ετών όχι μόνο να αποκατασταθούν οι μεγάλες πληγές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου , αλλά να δημιουργηθούν στιβαρές και σθεναρές υποδομές.
Ο Βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος σημείωσε: “Η αποκατάσταση των ζημιών μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον τόπο μας ήταν αγωνία όλων μας. Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στο Πήλιο θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό μας , τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας που έχει επωμιστεί έναν ιδιαίτερο ρόλο για τη Θεσσαλίας. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο Πήλιο για να δούμε την έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών , την επανεκκίνηση του “¨Μουτζούρη” και πως θα επιστρέψει η κανονικότητα στον ευλογημένο τόπο μας, που έχει τόσες δυνατότητες και οφείλουμε όλοι να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν για να βαδίσει στο μέλλον για τους κατοίκους , τους νέους και την τοπική παραγωγή.”
Ακολούθησε ξενάγηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην ιστορική Ι.Μ. Ταξιαρχών και στην Πλατεία των Μηλεών που συνομίλησε με κατοίκους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.