Με υποτροφίες της ΕΒΟΛ θα σπουδάσουν 15 παιδιά αγροτών

Μοιράστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από την αντιπεριφερειάρχη

Με τη βοήθεια της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου, θα σπουδάσουν 15 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι επελέγησαν από επιτροπή που συγκροτήθηκε γι’ αυτό το σκοπό και σε λιτή τελετή που έγινε σήμερα στο εργοστάσιο φοιτητές και σπουδαστές, που πήγαν με τους γονείς τους, παρέλαβαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για τους μήνες Σεπτέμβριο ως Οκτώβριο.
Οι υποτροφίες – χορηγία της γαλακτοβιομηχανίας αντιστοιχούν σε 400 € μηνιαίως για εννέα μήνες του χρόνου και πρόθεση της ΕΒΟΛ και του Αγροτικού Συλλόγου είναι να δίνονται υποτροφίες για πέντε χρόνια σε 15 φοιτητές και σπουδαστές κάθε χρόνο.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΒΟΛ1Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη Μητρόπολη που ασχολήθηκαν με το θέμα και εκτίμησε ότι η επιλογή έγινε με δικαιοσύνη, ώστε να επιλεγούν τα παιδιά αυτά, τα οποία θα βοηθηθούν στο μέτρο του δυνατού για να σπουδάσουν.
Όπως ενημέρωσε, του χρόνου για να είναι εκ νέου υποψήφιοι για την υποτροφία θα συνυπολογιστεί και η επίδοσή τους. «Αυτό θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο και να το ξέρετε», είπε.
Για τα διαδικαστικά τόνισε ότι ο εκπρόσωπος της τράπεζας θα ενημερώσει για τον τρόπο που θα παίρνουν τα χρήματα, ενώ στους τους λογαριασμούς των 15 παιδιών έχει κατατεθεί ποσό 1200 € για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Καταλήγοντας ο Νικήτας Πρίντζος ζήτησε από τους φοιτητές και σπουδαστές να μην ξεχνούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ενώ τόνισε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι συνηγόρησαν για να δοθούν οι υποτροφίες για πέντε χρόνια.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη συγκινημένη είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες για τα παιδιά και τους γονείς τους και είπε ότι «εκεί που δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που αναστέλλει τις καλές προθέσεις πάντα βρίσκεται ένας καλός άγγελος ο οποίος κάνει και όλους εμάς να νιώθουμε άνθρωποι μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και μέσα στην αξιακή απαξίωση και στη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίς καμία υπερβολή αυτός λέγεται Νικήτας Πρίντζος, λέγεται ΕΒΟΛ, λέγεται ανθρωπισμός, λέγεται ενέργεια πρότυπο και μας κάνει συμμέτοχους σε όλο αυτό». Όπως ανέφερε, η ενέργεια αυτή δίνει σε 15 οικογένειες φτερά για να πάνε τα παιδιά τους παραπέρα. Τέλος κάλεσε τους φοιτητές και σπουδαστές να μην καταθέτουν ποτέ τα όπλα τους, τις δυνάμεις και τους στόχους τους.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ευχαρίστησε τον κ. Πρίντζο και το Δ.Σ. της ΕΑΣ Βόλου, διότι από τις υποτροφίες ωφελούνται τα παιδιά χωριών του Δήμου. «Όταν μου το ανακοίνωσαν πριν κάποιους μήνες, ένιωσα έκπληξη γιατί μια επιχείρηση είχε αυτή την πρόθεση και θα το κάνει και τα επόμενα χρόνια να σπουδάζει παιδιά από το Δήμο μας. Είμαστε ένας δήμος αγροτοκτηνοτροφικός, με ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό θα ανακουφίσει το χρόνο δεκάδες οικογένειες», είπε. Ο δήμαρχος προέτρεψε στους φοιτητές και σπουδαστές στις πόλεις που βρίσκονται να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές του μεγάλου ονόματος που φέρουν, αυτό του Ρήγα Φεραίου και τους είπε να μην ξεχάσουν ότι ο τόπος τους χρειάζεται να επιστρέψουν μετά τις σπουδές τους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είπε ότι τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν ιστορία να βλέπουν τον αγροτικό κόσμο, να συμμερίζονται τους κόπους τους και να τους τιμούν τους αγρότες και συνεχάρη τους γονείς για τις επιτυχίες τους. Στα παιδιά ευχήθηκε να τελειώσουν τις σπουδές τους και να έχουν μια ευδόκιμη πορεία και αν έχουν δυσκολίες στη ζωή τους, εκείνο που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσουν είναι η αγωνιστικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.