Μελέτη για δίκτυο μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών

Στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου

Τη μελέτη για δημιουργία δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 273.988,42 € εκπονήθηκε από την Αναπτυξιακή Πηλίου ΑΕ και θα υποβληθεί σε πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα υλοποιηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η μελέτη έχει αντικείμενο την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών πεζοπορίας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και η πρόταση του δήμου αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων μονοπατιών και η ανάδειξή τους ως περιπατητικές διαδρομές, η βελτιστοποίηση, η σήμανση, ο καθαρισμός τους και η προώθησή τους προς το ευρύ κοινό.
Η μελέτη περιλαμβάνει 11 διαδρομές εντός των ορίων των οικισμών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν κυρίως σε βελτίωση βατότητας, καθαρισμό από χαμηλή βλάστηση και κλάδεμα δένδρων, απομάκρυνση φθαρτών υλικών και προϊόντων καθαρισμού, καθώς και κατασκευή – τοποθέτηση πινακίδων για σήμανση.
Δύο από τις 11 διαδρομές βρίσκονται στην Τσαγκαράδα, μια μεταξύ Ζαγοράς – Χορευτού, δύο στον Κισσό, μια στη Μακρυράχη, μια στο Παπά Νερό, μια στη διαδρομή Πουρί – Ζαγορά, μια Αγ. Παντελεήμων – Χορευτό, Ταξιάρχες – Ξουρίχτι και μια στη Ζαγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.