Μέτρα για τα… «βαλιτσάκια» ζητούν κουρείς και κομμωτές της Μαγνησίας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρόεδρος Στ. Κλητσινάρης

Αυστηροποιούνται σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από το Σάββατο και οι κουρείς και κομμωτές της Μαγνησίας ζητούν να προστατευτούν από τα “βαλιτσάκια”, που κάνουν κουρέματα στα σπίτια και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως την περίοδο του lock down που ήταν κλειστά τα καταστήματα.
Ο Στέργιος Κλητσινάρης πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι η κατάσταση με τα ¨βαλιτσάκια” είναι ανεξέλεγκτη και η Πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να προστατέψει τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα και εργαζόμενους και πληρώνουν φόρους.
Ο πρόεδρος κατήγγειλε τις υπηρεσίες, λέγοντας ότι η μια πετάει το “μπαλάκι” στην άλλη και κανένας δεν είναι αρμόδιος για το πρόβλημα, ενώ στον αντίποδα, κάνουν ελέγχους στα καταστήματα και βεβαιώνουν εξοντωτικά πρόστιμα μέχρι και 5.000 €.
Οι κομμωτές αναμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για να ενημερωθούν τι ακριβώς θα ισχύσει με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Όσον αφορά στα ραντεβού δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, γιατί οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι εργαζόμενοι, που κάνουν rapid test και από τη στιγμή που τα κάνουν θα πάνε και στο κουρείο ή στο κομμωτήριο.
“Αν υπάρξει πρόβλημα, θα είναι με τους άνεργους ή με τους συνταξιούχους, που επειδή δεν δουλεύουν δεν κάνουν τεστ κορωνοϊού, αναγκαστικά όμως, θα πρέπει και αυτοί να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, γιατί δεν είναι το θέμα αν θα πάει για κούρεμα κάποιος, αλλά αν δεν θέλει να εμβολιαστεί, πρέπει να προστατέψει την υγεία του, όπως και την υγεία των επαγγελματιών και εργαζομένων στα καταστήματα που πηγαίνει”, επισήμανε ο πρόεδρος των κουρέων και κομμωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.