Μιχάλης Μιτζικός: Έγιναν ενέργειες για οδηγούς στο Κ.Υ. Αργαλαστής

Μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα», είπε ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου δημοτών και επισκεπτών

Στις ενέργειες που έκανε για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, ώστε να μην ακινητοποιείται το ασθενοφόρο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ με αφορμή το τροχαίο ατύχημα στην Αγ. Κυριακή Τρικερίου με τραυματίες δύο νεαρούς.
Όπως είπε, μετά την ενημέρωση που είχε από το ΕΚΑΒ για την κατάσταση που επικρατεί, απέστειλε επιστολές προς το υπουργείο, το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ για να επανδρώσουν άμεσα το Κέντρο Υγείας και να γίνει σταθμός του ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή.
«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και δυστυχώς επαληθευτήκαμε για τον κίνδυνο που υπάρχει. Το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται σχεδόν ο πληθυσμός στα χωριά του Δήμου μας και ειδικά τα τροχαία ατυχήματα και το ΕΚΑΒ πρέπει να επεμβαίνει άμεσα», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Μιτζικός είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο στη χώρα μας να μεταφέρονται τραυματίες σε καρότσα αγροτικού και είπε ότι σε συνάντηση που θα έχουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, στο Κιλελέρ, θα έθετε το ζήτημα αυτό που είναι το πρώτο σε προτεραιότητα που τον απασχολεί.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις μελέτες που κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για έργα οδοποιΐας και αναζητά πρόγραμμα χρηματοδότησης, ώστε να έχουν ασφάλεια οι δημότες στις μετακινήσεις τους και εκτίμησε ότι είναι θέμα ημερών η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας για τοπικό αστυνόμο στην έδρα του Δήμου, την Αργαλαστή, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.