Ν. Πήλιο: Υπόψη του δημάρχου προβλήματα του οικισμού Ζερβόχια

Ζητούν αποκατάσταση καθίζησης, δρόμων πρόσβασης και καθαρισμό πηγής

Σε απόγνωση δηλώνουν ότι βρίσκονται εξαιτίας των προβλημάτων οι κάτοικοι του οικισμού Ζερβόχια Νεοχωρίου, που έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, ζητώντας την αποκατάστασή τους, με την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν έκτακτη ανάγκη την αποκατάσταση επικίνδυνης καθίζησης του κοινόχρηστου δρόμου, που εμφανίστηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο, ώστε οι κάτοικοι που οικισμού να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στα σπίτια και τα αγροκτήματά τους. Οι κάτοικοι ζητούν την εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τον προσδιορισμό των μεθόδων αποκατάστασης της καθίζησης όσο και κατά την εκτέλεση των εργασιών που να διασφαλίζουν την προστασία των ιδιοκτησιών και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την εισροή φερτών υλών στον ταμιευτήρα του νερού της ιδιωτικής πηγής, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας.

Αίτημα των κατοίκων του οικισμού είναι επίσης η αποκατάσταση του οδοστρώματος του κεντρικού κοινόχρηστου δρόμου πρόσβασης του οικισμού μας, πριν και άνωθεν της εκκλησίας Αγ. Παρασκευής και έως το ρέμα «Γαϊτανέικο» όπου βρίσκεται η μοναδική Δημοτική Πηγή πόσιμου νερού. Όπως αναφέρουν το οδόστρωμα έχει διαβρωθεί ολοσχερώς, καθόσον, κατά την κατασκευή, δεν είχε τοποθετηθεί το ειδικό πλέγμα ενίσχυσης της επίστρωσης και ως εκ τούτου, κρίνεται ως πλέον αναγκαία η παρέμβασή σας, ώστε δυνάμει των παραπάνω νομοθετικών διατάξεων, να ενταχθεί στον προγραμματισμό των έργων οδοποιίας που προγραμματίζονται.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει καθαρισμός και συντήρηση και της Δημοτικής Πηγής στην θέση «Ρέμα Γαϊτανέικο-Στρογγυλό», πάνω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, απ’ όπου οικισμός τροφοδοτείται με το «μοναδικό διαθέσιμο πόσιμο νερό» για την επιβίωση μας, καθόσον δεν υπάρχει δημοτικό δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή μας.

Για την διασφάλιση της υγείας τους, οι κάτοικοι ζητούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου:
α) να ελέγξουν την ποιότητα του πόσιμου νερού από το εν λόγω σημείο υδροληψίας κοινοποιώντας δημόσια τα αποτελέσματα
β) να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα μέτρα ελέγχου και διαχείρισης που ορίζει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που αφορούν την υποχρεωτική διατήρηση και κοινή προσβασιμότητα αρχείων ελέγχου της ποιότητας του από τους δημότες/καταναλωτές στο διαδίκτυο ή όταν ζητηθούν.

Τέλος, οι κάτοικοι του οικισμού ζητούν από τον Δήμο να απαντήσει εντός του θεσμικά καθορισμένου χρόνου, στο αίτημά τους και ζητούν ενημέρωση αν η Δημοτική Αρχή κρίνει ότι είναι αναγκαία η παρουσία τους σε συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου/Αφετών ή του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, να ενημερωθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.