Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Προετοιμάζεται το Νότιο Πήλιο για την αντιπυρική περίοδο;»

Την έντονη ανησυχία τους για τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κατά την έναρξη της περιόδου αντιπυρικής προστασίας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής, Μιλτ. Παπαδημητρίου, και οι Δημοτικού Σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας».
Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την 1ηΜαΐου, αλλά και την ανησυχία που τους μεταφέρουν δημότες για την εικόνα που παρουσιάζουν οι αντιπυρικές ζώνες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, αλλά και οι δασικές και ιδιωτικές εκτάσεις, οι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, διερωτώνται για τον προγραμματισμό που υπάρχει, καλώντας, παράλληλα, τη δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:
«Η εμπειρία του περσινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μαγνησίας ήρθε να καταδείξει με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, ειδικά για Δήμους με τα χαρακτηριστικά του Νοτίου Πηλίου, την ανάγκη για την έγκαιρη προετοιμασία, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Αυτή η εμπειρία ήρθε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, να μας «προειδοποιήσει» ότι στα θέματα της αντιπυρικής προστασίας, όπως και σε πλειάδα άλλων θεμάτων, πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο η πρόληψη και όχι η καταστολή, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όπου η προετοιμασία ξεκινά τον Ιούνιο ή και τον Ιούλιο, όταν πλέον μπορεί να είναι αργά.
Το είδαμε να συμβαίνει πέρσι σε άλλους Δήμους της Μαγνησίας, όπου η έλλειψη προετοιμασίας και συντονισμού, που θα μπορούσε να προλάβει τα χειρότερα, ήταν παραπάνω από εμφανής. Και αυτή ακριβώς η εμπειρία, θεωρούμε, ότι θα πρέπει να λειτουργήσει, διδακτικά για όλους μας.
Παράλληλα, όπως προειδοποιεί το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ξηρό, μετά τις πλημμύρες και τις κλιματολογικές συνθήκες που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και τούτο θα έπρεπε να μας κινητοποιεί όλους.
Όπως θα πρέπει να μας κινητοποιήσει και η αγωνία που εκφράζουν οι Δημότες του Νοτίου Πηλίου, για την εικόνα που παρουσιάζουν οι αντιπυρικές ζώνες του Δήμου, όπως συμβαίνει στις περιοχές Σκουπίδια και Χορεύτρα Καλαμακίου, σύμφωνα με καταγγελίες Δημοτών, ή για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι πυροσβεστικού κρουνοί που είναι εγκατεστημένοι στις δασικές περιοχές στα όρια Δήμου μας.
Διερωτόμαστε, λοιπόν, ποιο το πλάνο της δημοτικής αρχής και της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας για την προετοιμασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου;
Έχει προβεί η πολιτική προστασία στις απαραίτητες ενέργειες προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις δασικές, ειδικά, εκτάσεις του Δήμου;;
Ποια η κατάσταση των αντιπυρικών ζωνών και των πυροσβεστικών κρουνών στα όρια του Δήμου μας και ποιες οι ενέργειες που προγραμματίζονται για την διάνοιξη και συντήρησή τους, αντίστοιχα;
Έχει κοινοποιηθεί στους δημότες μας, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας μας, η ανάγκη για καθαρισμούς και αποψιλώσεις των ιδιωτικών τους εκτάσεων;
Υπάρχει προγραμματισμός και, αν ναι, ποια τα χρονοδιαγράμματα και οι ενέργειες που προβλέπει;
Καλούμε, λοιπόν, άμεσα, τον κ. Μιτζικό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες για τον προγραμματισμό που υπάρχει στο κομμάτι της αντιπυρικής προστασίας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγκαία προετοιμασία του Δήμου μας, δεσμευόμενοι, παράλληλα, να συμβάλουμε σε ότι μας ζητηθεί για ένα ζήτημα που αφορά το κοινό καλό!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.