Νέες βροχές και καταιγίδες στην Μαγνησία

Μέτρα για τα σκάφη συστήνει το Λιμεναρχείο

Νέες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα Σάββατο το μεσημέρι, μέχρι το πρωί τουλάχιστον της Κυριακής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, για σήμερα σο νομό μας, αναμένονται συννεφιές κατά τόπους και θα σημειωθούν βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01…12 οC.
Την Κυριακή αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν πάλι βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…10 οC. Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι την Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη στους 06…09 οC.

Συμβουλές για την πρόσκαιρη επιδείνωση
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το «Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού» της «Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ε.Μ.Υ.», το οποίο ισχύει για σήμερα προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χιονοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Οι πολίτες καλούνται μεταξύ άλλων, να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους . Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης κ.λ.π.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.