Νομοθετική ρύθμιση για αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ζητά με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από έγγραφη επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις που τελούν υπό εκκαθάριση και παρουσιάζουν κερδοφορία, να επιλέγουν τα προς διάθεση ακίνητα που τους ανήκουν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού είναι ένας κερδοφόρος αγροτικός συνεταιρισμός, ο οποίος διαθέτει πρότυπο ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο στον Πτελεό. Επίσης, ο ΑΕΣ Πτελεού έχει ήδη μισθώσει ένα ακίνητο της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, το οποίο βρίσκεται στον Πτελεό. Η δυνατότητα επιλογής των αδιάθετων ακινήτων σίγουρα θα διευκολύνει τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και ενώσεις που με ζήλο προσπαθούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει την πρόταση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού και να μεριμνήσει για τους συνεταιρισμούς που είναι κερδοφόροι, προστατεύοντας τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.