Ο Μιχάλης Μιτζικός ζητά την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή και ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Μιτζικός θα στηρίξει με ψήφισμα που θα καταθέσει προς ψήφιση την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου  νεοεκλεγέντα   Δημάρχου Χειμάρρας  Φρέντι  Μπελέρη.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα του κ. Μιτζικού που θα έρθει στο ΔΣ αναφέρει «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, αποδοκιμάζει και καταδικάζει την παράνομη φυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Απορρίφτηκε η αίτησή του να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Η παράνομη φυλάκιση του εκλεγμένου  Δημάρχου, καταδεικνύει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών Ελληνικής καταγωγής στην Αλβανία.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας καθώς και προς την Ελληνική μειονότητα της  Αλβανίας.

Ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντά του για τα οποία εκλέχθηκε καθώς και τον σεβασμό και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπως οφείλει σε μια χώρα που δρομολογεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Φρέντυ Μπελέρη νομίμως έθεσε την υποψηφιότητά του και νομίμως εκλέχθηκε. Για αυτό νομίμως και μέχρι αποδείξεως της τυχόν ενοχής του πρέπει να είναι ελεύθερος να διοικήσει τον Δήμο στον οποίο εκλέχθηκε σύμφωνα με την δημοκρατική εντολή που του δόθηκε από τους συμπολίτες του, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.