Ο Πέτρος Βαφίνης κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου: «Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες…»

Κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου βάλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει προχωρήσει σε λήψη αυθαίρετων αποφάσεων γι’ αυτό και η παράταξή του θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βαφίνης στρέφεται κατά της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και τονίζει ότι προχωρά σε παράνομους χειρισμούς και αγνοεί το θεσμικό πλαίσιο, την κείμενη νομοθεσία του δημοτικού κώδικα.

Ειδικότερα, σημειώνεται στην ανακοίνωση «η νέα Δημοτική  Αρχή , δυστυχώς, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, επέλεξε να κάνει αισθητή την παρουσία της  με έναν τραγελαφικό αλλά ταυτόχρονα και πρωτόγνωρο για τα χρονικά του νησιού μας τρόπο, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν μπορεί να καταλάβει πώς διοικούνται οι δήμοι  στην πραγματικότητα και όχι στα “όνειρα”.  Οι συγκρούσεις μεταξύ του νεοκλεγέντα Δημάρχου  και των Δημοτικών Συμβούλων του και η διατύπωση σωρείας κατηγοριών μεταξύ τους και απόδοσης διαφόρων χαρακτηρισμών καθυστέρησαν   τη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα, που αφορούν το νησί της Αλοννήσου και επιβεβαίωσαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η  εξουσία, έτσι όπως την έχει “ονειρευτεί” η κάθε πλευρά της παράταξη τους.

​Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την επίδειξη ισχύος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό όμως και με τη λήψη αυθαίρετων αποφάσεων. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τη νεοκλεγείσα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επέλεξε να αρχίσει με αλαζονικό τρόπο και παράνομους χειρισμούς τη θητεία της, αγνοώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και των οργάνων τους. Θα πρέπει να της θυμίσουμε βέβαια ότι μπορεί η εκλογή της να θεωρείται νόμιμη, όμως δεν απολαμβάνει  την αποδοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ίσως αποτελεί τη μόνη Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου που εκλέχτηκε με τόσες λίγες ψήφους πανελληνίως. Κατά συνέπεια οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για το πρόσωπό της, θα έπρεπε να την έχουν κάνει ήδη πιο προσεκτική  στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της. Επίσης, ήδη θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία του δημοτικού κώδικα  και να έχει κατανοήσει ότι ο ρόλος της είναι να λειτουργεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της παράταξης “Αλόννησος για Όλους”,   που μόλις σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχει αποδείξει ότι κάθε άλλο για Όλους … δεν είναι!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Αλοννήσου ότι στις 22/1/2024 καταθέσαμε αίτηση για έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 67 παράγραφος 2.α του νόμου 3852/2010 με θέμα :«Ενημέρωση του Δημοτικού  Συμβουλίου   από τον Δήμαρχο   για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενεργειών που βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών ».  Και, ενώ η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όφειλε να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε διάστημα 6 ημερών από την κατάθεση της αίτησης μας, απέστειλε πρόσκληση την  Παρασκευή 26/01/2024 για σύγκληση συνεδρίασης στις 14/02/2024, αποφασίζοντας δηλαδή  να διεξαχθεί η συνεδρίαση «μετά από 24 ημέρες».

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία απόφαση πρωτοφανή για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προφανώς, ζήλεψε την πρωτιά των πεπραγμένων που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναρωτιόμαστε όμως αν η απόφαση αυτή ήταν δική της; Ή μήπως πήρε εντολή από τον Δήμαρχο “Μαριονέτα”; Η ίσως πήρε εντολή από τους “Δελφίνους”; Ανεξάρτητα από το ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση, την κύρια ευθύνη τη φέρει η ίδια και η συγκεκριμένη πράξη χρήζει πειθαρχικού ελέγχου για παράβαση καθήκοντος, πριν ακόμη αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα της.

Τέτοιου είδους αποφάσεις φυσικά και δεν θα τις δεχτούμε αδιαμαρτύρητα, γιατί μέσα από αυτές παραβιάζεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και καταπατώνται με αυθαίρετο τρόπο βασικές δημοκρατικές αρχές. Ως αντιπολίτευση, έχοντας πλήρη συναίσθηση  του ρόλου μας και της ευθύνης μας απέναντι στους κατοίκους του νησιού της Αλοννήσου και βέβαια για λόγους νομιμότητας και διαφάνειας  σύμφωνα και με το “Μότο” της παράταξής της, θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής της απόφασης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.