Ο Πλατανιάς εκπέμπει σήμα κινδύνου

«Βουνό» τα προβλήματα τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες

SOS εκπέμπει τέσσερις μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες ο Πλατανιάς, καθώς ακόμη τα προβλήματα είναι πολλά και ακόμη, σε πολλές των περιπτώσεων άλυτα. Η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα» και δημοτική σύμβουλος Ν. Πηλίου κ. ΣυραγώΣταθαράκου σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταμετρά όλα τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, καθώς υπάρχουν ακόμη βυθισμένα ΙΧ, φερτές ύλες, μπάζα, ενώ στο σκοτάδι είναι η παραλιακή ζώνη του χωριού. Φυσικά η ίδια κάνει λόγο και για τα έργα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όπως η οριοθέτηση του χαλορέματος αλλά και η μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών. Παράλληλα σημειώνει ότι ένα μεγάλο μέρος του Πλατανιά δεν έχει τηλέφωνο και internet, ενώ οι περισσότεροι οικισμοί της κοινότητας Προμυρίου είναι χωρίς νερό τέσσερις μήνες!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που εξέδωσε «μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν δυστυχώς ακόμη, τέσσερις μήνες μέρα, χωρίς αντιμετώπιση προβλήματα επικινδυνότητας, ασφάλειας ζωής και περιουσίας των κατοίκων, προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των ασχολιών και των αγροτικών εργασιών.

Χρήζει άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας:

  1. Οριοθέτηση του χαλορέματος στον οικισμό Πλατανιά Νοτίου Πηλίου
  2.  Μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.
  3.  Άμεση απομάκρυνση φερτών υλικών και καθαρισμός ρεμάτων ενόψει του χειμώνα έως την εκπόνηση  μελετών και έργων αποκατάστασης.
  4. Άμεση απομάκρυνση των οχημάτων που βυθίστηκαν στον  Πλατανιας. Οι επιπτώσεις για την αλιεία, το περιβάλλον και τον τουρισμό είναι καταστροφικές.
  5. Αποκατάσταση υποδομών του παραλιακού μετώπου καθώς και άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου εντός του οικισμού Πλατανιά.
  6. Αποκατάσταση της γέφυρας εντός του οικισμού Πλατανιά που ενώνει τα δύο μέρη του χωριού.
  7. Καθαριότητα και απομάκρυνση μπαζών και φερτών υλών από τις οδούς, τους κοινόχρηστους, τους δημοτικούς  χώρους.
  8. Αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή ζώνη του χωριού. Η παραλιακή ζώνη τιυ χωριού είναι στο σκοτάδι.

Επίσης μεγάλο τμήμα του χωριού είναι χωρίς τηλέφωνο και Ίντερνετ με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

  1. Οι περισσότεροι οικισμοί της κοινότητας Προμυρίου είναι χωρίς νερό τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή. Νερό το πολυτιμότερο αγαθό είναι ανεπίτρεπτο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει αποκατασταθεί η βλάβη».

Η κ. Σταθαράκου ζητά από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ασχοληθούν με τα προβλήματα του χωριού και σχολιάζει κλείνοντας την ανακοίνωσή της ότι «δυστυχώς έχουν περάσει τέσσερις μήνες αδράνειας και αδιαφορίας. Οι τουριστική περίοδος πλησιάζει και οι επαγγελματίες αγωνιούν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.