Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια στον Γ. Αμυρά για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στη Σκόπελο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά στο αίτημα του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια να παρέμβει για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στη Σκόπελο.

Ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κατόπιν σχετικής επιστολής που έλαβε από τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος αδυνατεί να συντηρήσει το δασικό οδικό δίκτυο του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου. Ο κ. Αμυράς εξέτασε το θέμα και στη συνέχεια επικοινώνησε ο ίδιος με τον κ. Περίσση προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού το Δασαρχείο.

Επισημαίνεται ότι από τους 26 δασικούς δρόμους του νησιού, προσπελάσιμοι είναι οι 8 και δύσκολα προσπελάσιμοι έως απροσπέλαστοι οι υπόλοιποι 18. Δεδομένου ότι η δασοκάλυψη από πεύκα στη Σκόπελο φθάνει το 80%, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης συντήρησης όλου του δασικού οδικού δικτύου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σε περίπτωση πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.