Πέτρος Βαφίνης: «Οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του νέου Δημάρχου- Ξυπνήστε από το όνειρό σας»

Τι θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη στον Δήμο

Θέση στα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Αλοννήσου παίρνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Αναγνώστου εκπληρώνει το όνειρό του, όπως το ομολόγησε και ο ίδιος, ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να γίνει δήμαρχος, όμως τα όσα συμβαίνουν στην παράταξή του οδηγούν σε διάλυση τον Δήμο. Από την άλλη, ο κ. Βαφίνης βλέπει οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του νέου δημάρχου από τους συμβούλου του και ζητά από τον κ. Αναγνώστου να ξυπνήσει από το όνειρό του και να αναλάβει δράση, καθώς υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να «τρέξουν» άμεσα στον Δήμο.

Η ανακοίνωση του κ. Βαφίνη

«Έχουμε  διανύσει μόλις το πρώτο δεκαπενθήμερο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο νησί της Αλοννήσου και η παράταξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου, εμφανίζει εικόνα διάλυσης, που δυστυχώς οδηγεί και σε διάλυση του Δήμου Αλοννήσου. Όλοι όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας και την ανοικτή πλέον σύγκρουση του κ. Αναγνώστου με τα μέλη της παράταξης του, μπορούν να αντιληφθούν ότι  ο νεοεκλεγείς δήμαρχος  έχει χάσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Κανείς από εμάς δεν γνωρίζει τι είχε συμφωνηθεί προεκλογικά μεταξύ του νεοεκλεγέντα δημάρχου και των μελών του συνδυασμού του , προκειμένου  ο κ. Αναγνώστου να εξασφαλίσει την εκλογή του και να εκπληρώσει το όνειρο του, δηλαδή να γίνει “δήμαρχος” (άλλωστε ο ίδιος “ομολόγησε” στην τελετή ορκωμοσίας, ότι το δημαρχιλίκι ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο). Όμως, ακόμη και σήμερα φαίνεται να μένει στα όνειρα, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι η διοίκηση ενός Δήμου απαιτεί σχέδιο και αγαστή συνεργασία μεταξύ των μελών της Δημοτικής παράταξης.

Πριν τις εκλογές η παράταξη μας είχε παρουσιάσει τους λόγους, για τους οποίους  εδώ και χρόνια  ο νυν Δήμαρχος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Σε δελτίο τύπου της παράταξης μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, απαντώντας προσωπικά σε ερώτηση του κ. Αναγνώστου για το τι φοβάμαι είχα απαντήσει :  «Φοβάμαι κάθε άτομο που λόγω άγνοιας, ανεπάρκειας, φιλοδοξίας και συγκεκριμένων προθέσεων μπορεί να βάλει το νησί μας σε περιπέτειες και να καταδικάσει την Αλόννησο σε μια καταστροφική πορεία,  χωρίς επιστροφή. Κύριε Αναγνώστου,  φοβάμαι πως μέλημά σας δεν είναι να κάνετε έργο στο νησί. Μάλλον θέλετε διακαώς απλά “να πάρετε τον Δήμο”  και να αποκτήσετε τον τίτλο του Δημάρχου». Δυστυχώς,  κύριε Αναγνώστου, χρειαστήκατε μόλις 15 μέρες, για να μας επιβεβαιώσετε.

Όμως, τεράστια είναι φυσικά και η ευθύνη των  6 ή των 7   δημοτικών συμβούλων.  Αυτοί που με “διάφορους” τρόπους επιδίωξαν την “αλλαγή” όπως ισχυρίζονταν και έρχονται τώρα να διεκδικήσουν την πατρότητα της νίκης, επιλέγοντας να στραφούν εναντίον του και ζητώντας την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ. Οι κινήσεις της ομάδας αυτής κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι. Μας παραπέμπουν σε   ένα οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του, που προφανώς  είχε σχεδιαστεί πριν τις εκλογές, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου.

Άλλωστε,  η πρόσφατη εμφάνιση τους σε τοπικό  τηλεοπτικό σταθμό επιβεβαιώνει την τραγική πραγματικότητα και βέβαια  αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλά και ούτε διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους.

Εμείς ως παράταξη δεν επιθυμούμε και δεν θα  εμπλακούμε στα ενδοπαραταξιακά τους. Είναι αποκλειστικό δικαίωμα τους και ευθύνη των ίδιων να διαχειριστούν αυτή την τραγική και πρωτόγνωρη για το νησί μας κατάσταση. Όμως, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ψηφοφόρους μας και απέναντι στους κατοίκους της Αλοννήσου, εμείς οφείλουμε  να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την αγωνία μας για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί μας τις τελευταίες μέρες και για όλα όσα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη νέα Δημοτική αρχή,  αλλά δυστυχώς έχουν αναβληθεί εξαιτίας των ενδοπαραταξιακών τους  συγκρούσεων.

Κύριε Αναγνώστου,  εσείς και η  “dream team”  σας με τις μέχρι τώρα ενέργειες σας αποδεικνύετε περίτρανα ότι δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και ότι είστε ανίκανοι να διοικήσετε τον Δήμο. Τα ενδοπαραταξιακά σας προβλήματα, όσο και αν δεν μας αφορούν βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου μας  και των δημοτών μας.

Σας καλούμε όλους να σεβαστείτε τους κατοίκους του νησιού μας και τους εργαζομένους στον Δήμο Αλοννήσου, να αλλάξετε γρήγορα  τακτική και εσείς, κ. Αναγνώστου,  να “ξυπνήσετε από το όνειρό σας” και να σταματήστε να συμπεριφέρεστε  ως “Ηγεμόνας”,  ενώ και οι Δημοτικοί σας σύμβουλοι, πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν ως “Δελφίνοι”.  Σας καλούμε να δώσετε άμεσα λύση για το καλό του νησιού. Εάν όλοι σας δεν αλλάξετε ρότα όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει κανένα ΝΕΟ έργο στο νησί αλλά θα χαθούν και αυτά που με τόσο κόπο έχουμε δρομολογήσει. Επιτέλους, πρέπει όσο  πιο σύντομα γίνεται να αντιληφθείτε ότι ο δήμος δεν είναι γραφείο της ΔΕΗ ούτε εσείς είστε προϊστάμενος του εαυτού σας!

Επειδή εσείς μάλλον το έχετε ξεχάσει ή ίσως δεν σας ενδιαφέρει – γιατί άλλωστε μόνο η ανάληψη της θέση του Δημάρχου σας ενδιέφερε -, να σας υπενθυμίσουμε ότι έπρεπε να έχετε προχωρήσει σε :

  • Κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού 2024 καθώς και του τεχνικού προγράμματος, με την προϋπόθεση όμως της αναπροσαρμογής ή μη των δημοτικών τελών
  • Συγκρότηση όλων των επιτροπών που προβλέπονται από τον νόμο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου
  • Συγκρότηση του νέου ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
  • Συγκρότηση των σχολικών επιτροπών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων  μέχρι την κατάργηση τους σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται μόνο για τις πιο βασικές δράσεις,  που όλοι οι δήμοι της χώρας μας έχουν ήδη υλοποιήσει.

Κύριοι και κυρίες,  ο χρόνος είναι αμείλικτος και κάθε μέρα που χάνεται είναι εις βάρος των κατοίκων της Αλοννήσου.

Η αρχή της τουριστικής περιόδου δεν είναι μακριά!!

Τέλος, να ξέρετε ότι εμείς ως παράταξη θεσμικά με τον ρόλο της αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει “μπιλιάρδο” στις πλάτες κανενός»!!!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.