Πως θα γιορτάσει ο Αλμυρός τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου

ÁÃÉÏÓ ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ

Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατουντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου.
Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.
Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
Ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αντύπα Αγιορείτη.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.
Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.
Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή των Αρχών της πόλης και των Συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κος Νικόλαος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τους εκπροσώπους των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τετραήμερο του εορτασμού (25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν: ο κλήρος, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι των Οργανισμών Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου