Πρόταση συμμετοχής της Σκιάθου σε πρόγραμμα πρόσβασης ακτών από ΑμεΑ

Πρόταση συμμετοχής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για δημιουργία πρόσβασης στις ακτές από ΑμεΑ, κατέθεσε ο Μανώλης Πασχάλης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σκιάθου.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «ολοκληρωμένους τουριστικός προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός» και έχει στόχο την αύξηση του αναμενόμενου αριθμού επισκέψεων σε ενισχυόμενες τοποθεσίες φυσικής κληρονομιάς και πόλους έλξης επισκεπτών.

Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι η πρότασή του βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του νησιού και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της Σκιάθου και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Όπως τονίζει, θα περιλαμβάνει την δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/ προστασίας των λουόμενων κ.ά.
Η πρόταση θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, προς ψήφιση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.