Σε αναμονή οι αγρότες στο Αερινό και στο Βελεστίνο

Θα πάνε αύριο στην σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια, για να συζητήσουν το μέλλον του αγώνα τους

Στάση αναμονής για μεγαλύτερη συμμετοχή, τηρούν οι αγρότες της περιοχής Βελεστίνου και ενώ στον κόμβο της Χλόης βρίσκονται παρατεταγμένα περίπου 25 τρακτέρ, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι αγρότες του μπλόκου Αερινού εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο και μέλη της επιτροπής του μπλόκου θα πάνε αύριο στην Πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν το μέλλον του αγώνα τους.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Αγγελή, την Κυριακή και σήμερα οι αγρότες βρίσκονται σε στάση αναμονής με περίπου 35 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο Αερινού.
Αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι τα μέλη της επιτροπής του μπλόκου θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής για συνάντηση στο μπλόκο Νίκαιας Λάρισας, όπου θα συζητηθεί το επόμενο βήμα των αγροτών. Στη συνέχεια θα κατέβουν στο Αερινό και θα ενημερώσουν τους αγρότες, που θα αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Σε αναμονή αγροτών στη Χλόη
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Σπαθής δήλωσε ότι αφενός μεν οι αγρότες είναι δύσπιστοι και πιστεύουν ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι, αφετέρου απογοητευμένοι από τις «τρικλοποδιές» που τους βάζει η κυβέρνηση, που δεν επιθυμεί να κατέβουν στο δρόμο.
Όπως ανέφερε, ενώ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου διαβεβαίωνε ότι ο συμψηφισμός των οφειλών των αγροτών στην Εφορία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, τελικά οι αγρότες διαπίστωσαν ότι πρέπει να πάνε οι ίδιοι στην Εφορία για να κάνουν συμψηφισμό των οφειλών τους και αν δεν χρωστούν, μπορούν να πάρουν χαρτί, με το οποίο πρέπει να πάνε στην τράπεζα για να πληρωθούν την επιχορήγηση του πετρελαίου.
Ο κ. Σπαθής τόνισε ότι οι αγρότες θα περιμένουν και τις επόμενες μέρες, ώστε να συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός τρακτέρ, για να αποφασιστούν τα παραπέρα βήματά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.