Σημαντικές ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή

Τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών

«Η ασφαλτόστρωση ενός πολύ σημαντικού δρόμου για την τοπική κοινωνία τον Καλών Νερών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη δημοτική αρχή του Νοτίου Πηλίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών .
Όπως τονίζεται, «πρόκειται για τμήμα του δρόμου που συνδέει τα Καλά Νερά με τις Πινακάτες μέσω του οικισμού του Αγίου Αθανασίου. Ξεκινώντας από τον γνωστό φούρνο που βρίσκεται στην είσοδο των Καλών Νερών, ο ολοκληρωμένος δρόμος οδηγεί στις Πινακάτες σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος, αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας καθώς οι περιουσίες των κατοίκων στην πλαγιά του βουνού δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες και αξιοποιήσιμες. Από το ύψος της επαρχιακής οδού Βόλου – Νεοχωρίου μέχρι κοντά στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό Ογλά, το νέο τμήμα αποτελεί μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων σπάνιας ομορφιάς και προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό και τον Παγασητικό κόλπο. Πλήθος παλαιών κατοικιών είναι πλέον άνετα προσβάσιμες, τα ελαιοπερίβολα θα καλλιεργούνται με λιγότερο κόπο, και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ήδη ψάχνουν το κατάλληλο σημείο για αγορά οικοπέδων και δημιουργία κατοικιών που θα εκμεταλλεύονται την φυσική ομορφιά και ανεμπόδιστη θέα.
Μέσα στην άνοιξη παραδόθηκε στην κυκλοφορία ακόμη ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος στο χωριό των Καλών Νερών που θα βοηθήσει με διαφορετικό τρόπο την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τον παραποτάμιο δρόμο 1.5 χιλιομέτρου, που ξεκινά δίπλα από το ΚΑΑΥ στην παραλία των Καλών Νερών και μέσα από μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή με αιωνόβια πλατάνια συναντά την επαρχιακή οδό Βόλου – Νεοχωρίου λίγο πριν το σταυροδρόμι προς Μηλιές και Νότιο Πήλιο.
Η συγκεκριμένη οδός θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποφόρτιση των βασικών κεντρικών οδών του χωριού καθώς θα δώσει γρήγορη και εύκολη διέξοδο στα αυτοκίνητα που κινούνται επι του παραλιακού δρόμου του χωριού, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναστροφή τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την διαρκώς αυξανόμενη κίνηση, το συγκεκριμένο κομμάτι του χωριού δεν είχε πρόσβαση στην κεντρική οδική αρτηρία, κάτι που συνεισέφερε σημαντικά στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση της παραλιακής οδού.
Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης και η τοπική κοινωνία ευχαριστούν τη δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού που μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έφερε εις πέρας αυτές τις σημαντικές παρεμβάσεις για το χωριό των Καλών Νερών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.