Σκιάθος: Το νησί των ακινήτων

Τι βλέπουν οι αγοραστές σύμφωνα με τον Γιάννη Καραγιάννη, Broker των γραφείων Βόλου και Σκιάθου της Remax Δομής

Νέα σεζόν, νέες αναζητήσεις σε ακίνητα, από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Μαγνησία, Πήλιο και Σποράδες, έτοιμα να υποδεχθούν νέους αγοραστές, έχουν βάλει τα καλά τους, η φύση έχει ανθήσει και εναγωνίως περιμένει τους λάτρεις της να την επισκεφτούν.

Η Remax Δομή, το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό γραφείο στη Μαγνησία και ο κ.Γιάννης Καραγιάννης, Broker των Γραφείων σε Βόλο και Σκιάθο, μας αναλύει τί είναι αυτό που βλέπουν οι ξένοι αγοραστές και επενδύουν στην περιοχή μας. Η δεκαπενταετής παρουσία του στον κλάδο του Real Estate, του δίνει την εμπειρία να γνωρίζει τις τάσεις, να προβλέπει την αγορά και να επενδύει στην ανάπτυξη έχοντας ως γνώμονα την επιτυχία και την εξέλιξη στον τομέα των ακινήτων. Ξέρει πως τα νησιά των Σποράδων είναι στο επίκεντρο της προσοχής όλων όσων ψάχνουν να επενδύσουν στη νησιωτική Ελλάδα, σε μικρή απόσταση από την ηπειρωτική και σε προφίλ τόσο κοσμοπολίτικο όσο και γαλήνιο.

Τα γραφεία της Remax Δομής στη Σκιάθο

Είναι οι Σποράδες, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, τα νησιά που ξένοι και ιδιαιτέρως ευκατάστατοι αγοραστές, από Σκανδιναβία και Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγουν να επενδύσουν. Αυτό που τόνισε ο κ. Καραγιάννης είναι ότι: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο target group επενδυτών. Η Σκιάθος χαίρει πάρα πολύ μεγάλων επενδύσεων, τόσο σε κατοικίες όσο και σε ξενοδοχεία. Η αγορά αγροτεμαχίων και οικοπέδων, με στόχο την ανέγερση πολυτελών κατοικιών ή ξενοδοχείων, είναι επίσης κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική τάση».

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι λάτρεις της Μαγνησίας και των Σποράδων και τί ζητούν από την αγορά προκειμένου να επενδύσουν;

Είναι εκείνοι που επισκέφθηκαν τα νησιά μία φορά, στα πλαίσια των διακοπών τους, εκείνοι που ήρθαν συστημένοι από φίλους και γνωστούς, εκείνοι που ακολούθησαν ένα από τα πάρα πολλά group τουριστικών γραφείων από όλο τον κόσμο. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Σκιάθου, ο αερολιμένας της, φέρνει ετησίως περισσότερους από 200.000 τουρίστες στο νησί και κατ’ επέκταση στις Σποράδες. Μόνο για το πρώτο οκτάμηνο του 2023, σύμφωνα με τη Eurostat, καταγράφηκε αύξηση κατά +23 χιλ./+12,6% στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με τις αεροπορικές αφίξεις να ανέρχονται σε 209 χιλιάδες. Μόνο για το 2023, η Σκιάθος δέχτηκε 58.821 επιβάτες εσωτερικού και 494.023 επιβάτες εξωτερικού, δηλαδή συνολικά 552,844 επιβάτες έναντι 511.611 του 2022, καταγράφοντας συνολική αύξηση 8,1% (Fraport Greece).

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα ποσά αυτά, των εισερχομένων στα νησιά μας, έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά επενδυτών για αυτά. Βρετανοί, παραδοσιακά τουρίστες στη Σκιάθο και πλέον έντονη παρουσία από γείτονες Ιταλούς. Σκανδιναβοί και Βρετανοί ορίζουν τη βάση των επενδυτών στο νησί.

Τί είναι όμως αυτό που αναζητούν οι επενδυτές στις Σποράδες;

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, οι αγοραστές αναζητούν έτοιμα πολυτελή ακίνητα, με υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, θέα, εύκολη πρόσβαση και ιδιωτικότητα, καθώς και υποδομές για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων. Βλέπουν τη δική τους επένδυση ως μελλοντική επένδυση στο νησί και πηγή εσόδων, πέρα από σημείο αναφοράς και βάση αναψυχής.

Το Γραφείο Remax Δομή, στο τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη και όλοι οι Συνεργάτες των Γραφείων τόσο στομ Βόλο, όσο και στη Σκιάθο, κατέχουν στο portfolio τους ποικίλα ακίνητα, πολυτελείς καταγραφές και πολυάριθμες ζητήσεις, τόσο ιδιωτών, όσο και μεγάλων funds, τα οποία διαθέτουν αρκετά μεγάλα κεφάλαια και αγοράζουν πάρα πολλά οικόπεδα, συνενώνοντας μεγάλες εκτάσεις, ώστε να χτίσουν τουριστικά καταλύματα. Ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε πως «Τα επόμενα 3-5 χρόνια η Σκιάθος θα αλλάξει πρόσωπο. Το τουριστικό της προφίλ, θα αναπροσαρμοστεί και οι υπηρεσίες της δεν θα έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν από τις υπηρεσίες πολυτελών νησιών των Κυκλάδων και του Ιωνίου». Όλο αυτό θα συμβεί, καθώς οι αγοραστές, φέρνουν μαζί τους εικόνες και ιδέες από το εξωτερικό και η επένδυση γίνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τάσεις της αγοράς.

Τα γραφεία της Remax Δομής στον Βόλο

Οι Σποράδες αλλάζουν προφίλ και η αγορά ακινήτων είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την αλλαγή. Φυσικά η Remax Δομή είναι πρωτοστάτης και έτοιμη για κάθε επενδυτική ζήτηση, εξού και αποτελεί την πρώτη επιλογή όλων των σοβαρών και έτοιμων επενδυτών. «Είμαστε κομμάτι της αλλαγής, οδηγούμε την αλλαγή και προσφέρουμε σε αυτή», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.