Σοβαρά προβλήματα σε Αλόννησο και Σκόπελο

Ενώ αναμένουν και νέο κύμα χιονιά

Με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες παραμένουν αντιμέτωποι οι κάτοικοι σε Σκόπελο και Αλόννησο, ενώ αναμένουν και νέο κύμα χιονιά.
Μεγάλο πρόβλημα στην Αλόννησο παραμένει η ηλεκτροδότηση, καθώς λόγω βλαβών χωρίς ρεύμα παραμένουν από το Σάββατο οι περιοχές Βότση, Ρουσούμ Γιαλός, Στενή Βάλλα και η Παλιά Αλόννησος. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, σήμερα ηλεκτροδοτήθηκε ένα τμήμα της πρωτεύουσας Πατητήρι, αλλά οι διακοπές είναι συνεχείς.
Επίσης, σήμερα επαναλειτούργησαν και οι τηλεφωνικές συνδέσεις και ανεφοδιάστηκε το νησί, με την προσέγγιση του οχηματαγωγού «Πρωτεύς».
Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα και σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, κααθώς ελάχιστοι δρόμοι έχουν ανοίξει. Μόνο μέχρι του Βότση μπορεί να φθάσει αυτοκίνητο και μόνο με αλυσίδες. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και από πτώσεις μεγάλων δένδρων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Στο Πατητήρι, το ύψος του χιονιού φθάνει μέχρι και το ενάμισι μέτρο, μέσα στα σοκάκια, ενώ στο λιμάνι και στην προκυμαία αγγίζει και το 1 μέτρο. Στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι, λόγω υψομέτρου, ξεπερνά τα 2 μέτρα.
Οι κάτοικοι στο νησί δεν θυμούνται σφοδρότερη χιονόπτωση στην Αλόννησο από το 1987, δηλαδή πριν από 30 χρόνια.
Και στη Σκόπελο, στη Χώρα το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ακόμα και στην παραλία.
Σήμερα με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προσέγγισε το νησί, εστάλη γκρέιντερ από τον Βόλο για να βοηθήσει στην διάνοιξη του κεντρικού άξονα του νησιού, από την Χώρα Σκοπέλου μέχρι και την Γλώσσα, αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Σάββατο.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο τη σφοδρή χιονόπτωση και τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα ήταν το άνοιγμα του δρόμου προς το Κέντρο Υγείας της Χώρας.
Η διάνοιξη των δρόμων στη Σκόπελο είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στη Χώρα, λόγω των πολλών σκαλοπατιών και της στενότητας στα σοκάκια και ζητήθηκε η συμβολή των κατοίκων στον καθαρισμό.
Σήμερα τα δύο νησιά επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Αλόννησος και Σκόπελος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.