Στα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργήσει η Σχολή Δυτών Καλύμνου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται η λειτουργία της Σχολής Δυτών στη νήσο Κάλυμνο για το έτος 2018, σύμφωνα με την προκήρυξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων ορίζεται η 15-10-2018 ενώ η συνολική διάρκειά τους καθορίζεται σε 40 τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες.
Οι θέσεις μαθητών που θα εγγραφούν για φοίτηση καθορίζονται ως εξής: Κυβερνήτες μέχρι πέντε, επιτηρητές μέχρι 15 και δύτες μέχρι 20.

Δεκτοί για φοίτηση στη Σχολή γίνονται υποψήφιοι απογεγραμμένοι ναυτικοί, μέχρι συμπλήρωσης του παραπάνω αριθμού μαθητών κατά χρονολογική σειρά υποβολής των σχετικών αιτήσεών τους .
Οι υποψήφιοι δύτες πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών και μέχρι 35 ετών, ενώ οι υποψήφιοι Κυβερνήτες ή Επιτηρητές άνω των 21 ετών.

Οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν σε οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή το αργότερο μέχρι την 8-10-2018, η οποία με τη σειρά της θα χορηγεί στον υποψήφιο σχετική βεβαίωση υποβολής δικαιολογητικών, ενώ παράλληλα όσοι υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής οφείλουν να παρουσιασθούν στο Λ/Χ Καλύμνου την 12-10-2018, ημέρα Παρασκευή, έχοντας μαζί και τα αποτελέσματα των υγειονομικών εξετάσεων, από τα οποία να φαίνεται ότι έχουν κριθεί υγειονομικά κατάλληλοι.

Για την έναρξη της πρακτικής εκπαίδευσης να εξασφαλισθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι στην έδρα της Σχολής θα λειτουργεί θάλαμος αποπίεσης κατάλληλα εξοπλισμένος και στελεχωμένος.
Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής /ΔΕΚΝ Β΄ στα τηλέφωνα 2131371526-2131371429 ή με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στο τηλέφωνο 2421353830. (Αριθμός προκήρυξης ΑΔΑ:7ΖΖΚ4653ΠΩ-Θ7Τ και στον ιστότοπο www.yen.gr ή www.hcg.gr).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.