«Στάχτη» το παλιό σχολείο στο Νεοχωράκι Αλμυρού

«Στάχτη» έγινε το παλιό, μικρό και κατασκευασμένο από πάνελ Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου Αλμυρού, που εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί, από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε στην έκταση που ήταν το παλιό σχολείο. Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, καθώς η φωτιά δεν απείχε πολύ από την εκκλησία του χωριού, όπως οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα ενημερώθηκε για τη φωτιά στις 14.40 και στο σημείο πήγαν άμεσα έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ αργότερα έσπευσαν ακόμη τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα της Π.Υ. Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παλιό κτίριο που ήταν κατασκευασμένο από πάνελ, άρπαξε φωτιά και έμεινε μόνο ο σκελετός, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά δεν επεκτάθηκε προς την εκκλησία του χωριού, που απέχει μικρή απόσταση από το χώρο που ήταν το παλιό σχολείο. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18.40 και ο απολογισμός είναι η καταστροφή του σχολείου, τρία πεύκα και ξερά χόρτα σε έκταση 250 τ.μ.

Κάηκαν ελιές, λάστιχο και πομόνα στη Ν. Αγχίαλο
Υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση πέντε στρεμμάτων, ελαιόδενδρα, 300 μ. λάστιχο άρδευσης και μια πομόνα ποτίσματος είναι ο απολογισμός φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι πίσω από το γήπεδο της Ν. Αγχιάλου.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.30 για τη φωτιά στο σημείο πήγαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.