Στο έλεος του χιονιά όλη τη νύχτα η Αλόννησος

Αποκλεισμένες οικογένειες-Τριάντα πυροσβέστες αναχωρούν για το νησί

Στο έλεος του χιονιά βρισκόταν όλη τη νύχτα η Αλόννησος και οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση, ενώ σημαντική βοήθεια αναμένεται το απόγευμα με 30 πυροσβέστες από τη Θεσσαλία και τη Στ. Ελλάδα που θα φτάσουν με το «Πρωτεύς», για να συνδράμουν στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το πέσιμο δένδρων, που παρέσυραν καλώδια και στύλους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρεύμα σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Το χιόνι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύψος μέτρων και γίνεται προσπάθεια να αποχιονιστούν οι δρόμοι, ενώ αυτή την ώρα πέφτει χιονόνερο, με ενδείξεις όμως ότι θα ακολουθήσει νέος χιονιάς.

Το κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ, με τη βοήθεια των πυροσβεστών, κάνουν προσπάθειες να κόψουν τα κλαδιά δένδρων και να επισκευάσουν τις γραμμές, αν και από την πρωτοφανή κακοκαιρία έχουν πέσει και στύλοι της ΔΕΗ και εκτιμάται ότι η πλήρης ηλεκτροδότηση θα πάρει μέρες.
Εκτός από τους τεχνικούς της ΔΕΗ στους δρόμους βρίσκονται έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.
Τέλος, προβλήματα υπάρχουν ακόμη στην υδροδότηση, διότι δύο αντλιοστάσια νερού βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω μη ηλεκτροδότησης.

Αποκλεισμένες οικογένειες
Υπάρχουν οικογένειες που είναι αποκλεισμένες στις περιοχές Στενή Βάλα, Ισιώματα και Γέρακα, ωστόσο όλα τα μέλη των οικογενειών αυτών είναι καλά στην υγεία τους.
Στη Στενή Βάλα θα γίνει προσέγγιση με βάρκα, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, για να προσφερθεί όποια βοήθεια χρειάζεται στις οικογένειες της συγκεκριμένης περιοχής.

Χωρίς ρεύμα και στη Σκόπελο
Χωρίς ρεύμα από σήμερα το πρωί μεγάλο μέρος της Σκοπέλουμ στο νότιο τμήμα του νησιού, οι περιοχές δηλαδή Νέο Κλήμα, Λουτράκι, Πάνορμος κλπ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το ρεύμα κόπηκε λόγω του ότι λειτούργησε το σύστημα προστασίας της γραμμής που μεταφέρει το ρεύμα από τη Σκιάθο στη Σκόπελο. Ήδη συνεργείο της ΔΕΗ στη Σκιάθο μεταβαίνει στο χώρο των εγκαταστάσεων στο νησί για να δώσει ρεύμα.
Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης εξέφρασε την αγωνία του καθώς στο νησί χιονίζει ακατάπαυστα και όλοι οι δρόμοι που άνοιξαν χθες έχουν κλείσει και πάλι και ξεκινά η προσπάθεια να ανοίξουν αυτοί που οδηγούν στα λιμάνια της Γλώσσας και του Αγνώντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.