Στον Αλμυρό ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για πρώτη φορά εκτός Βόλου και συγκεκριμένα στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, έγινε φέτος ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία των τοπικών εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια εστάλη ο χαιρετισμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για το νέο σχολικό έτος 2016-17.

Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης απευθυνόμενους προς τους μαθητές τόνισε ότι ξεκινούν σήμερα το σχολείο πρώτα-πρώτα με προσδοκίες για την εκπλήρωση των στόχων τους και για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. «Η ύπαρξη στόχων είναι πολύ σημαντική για τη ζωή μας καθώς συγκεντρώνει την εσωτερική μας δύναμη και την κατευθύνει προς την πραγματοποίησή τους. Για το λόγο αυτό στην αρχή κάθε σχολικού έτους θέτουμε τους στόχους μας ή τους επαναπροσδιορίζουμε, έτσι ώστε να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά και οργανωμένα για την επίτευξή τους», τόνισε.

Από την άλλη μεριά, τόνισε, έρχεστε σήμερα στο σχολείο ίσως και με έναν ενδόμυχο φόβο και είναι λογικό να σας φοβίζει το άγνωστο, ωστόσο δεν πρέπει να αφήσετε τους φόβους σας να σας κατακυριεύσουν. «Στον αγώνα που ξεκινάτε σήμερα για την κατάκτηση της γνώσης και της ζωής να γνωρίζετε ότι δίπλα σας βρίσκονται όχι μόνο οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοί σας», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Όπως εξήγησε, οι δάσκαλοί τους οραματίζονται ένα σχολείο που να καλλιεργεί την ασφάλεια, την αποδοχή και την αναγνώριση, ώστε κάθε μαθητής και μαθήτρια να γεύεται την επιτυχία και τη χαρά της γνώσης. «Οραματιζόμαστε ένα σχολείο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς που θα λειτουργεί ως αντίβαρο στη χαοτική πραγματικότητα η ο ποία δοκιμάζει σκληρά την ελληνική κοινωνία στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης. Οραματιζόμαστε ένα σχολείο που να μαθαίνει στους εφήβους να κρίνουν, να διαχειρίζονται και να επιλύουν προβλήματα, ένα σχολείο που θα σφυρηλατεί προσωπικότητες με αξίες και ιδανικά. Στο όραμά μας αυτό, εμείς οι δάσκαλοί σας σάς θέλουμε συνοδοιπόρους. Μαζί θα χτίσουμε αυτή την παιδαγωγική σχέση μέσα σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού, κατανόησης, διαλόγου και αποδοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια όσο επίπονη κι αν είναι, έχοντας επίγνωση ότι οι προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας μας και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, μεταφέροντας τα γραφόμενα του Αριστοτέλη «οι ρίζες της παιδείας είναι πικρές οι καρποί της όμως είναι γλυκοί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.