Στον Αλμυρό ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος – Στο επίκεντρο η γέφυρα του Ξηριά

Τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη επισκέφθηκε στην έδρα του Δήμου ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαος Ταχιάος με τους συνεργάτες του, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόοδο των ενεργειών και των έργων αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού από τις πλημμύρες Daniel και Elias.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού εξέθεσε το πρόβλημα που δημιουργεί στη ζωή της πόλης η κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά και επεσήμανε την επιβάρυνση στη μετακίνηση των πολιτών από και προς την πόλη του Αλμυρού με 13 επιπλέον χιλιόμετρα διαδρομής (αντί 300 μέτρων), με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής.

Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα της άμεσης δημιουργίας διαβάσεων στη γέφυρα του Ξηριά, ώστε – έστω και πρόχειρα- να αποκατασταθεί η κυκλοφορία για το διάστημα που θα απαιτηθεί έως την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πολύ σοβαρές καταστροφές που έχει υποστεί η αγροτική οδοποιία του Δήμου ενώ, πλέον των παρεμβάσεων του Υφυπουργού, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αντιστήριξης του πρανούς της κεντρικής οδού στην Αμαλιάπολη, η οποία έχει καταστεί επικίνδυνη για την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.
Ήδη έχουν αποσταλεί στο Γραφείο του Υφυπουργού τα στοιχεία που αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος, ενώ ο κ. Ταχιάος δεσμεύτηκε για την ένταξη αυτού του έργου στην Αμαλιάπολη.

Τέλος, επισκέφθηκαν μαζί τη Γέφυρα του Ξηριά, προκειμένου  ο Υφυπουργός να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.