Συνεργάστηκαν σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα τα Γυμνάσια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου

Οι μαθητές της Ν. Αγχιάλου επισκέφθηκαν το νησί του Παπαδιαμάντη

Το διήμερο 28 – 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές μέλη των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου ταξίδεψαν στο καταπράσινο νησί των Σποράδων,  πατρίδα του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο.  Στα πλαίσια διασχολικής συνεργασίας με το Γυμνάσιο της Σκιάθου η διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου κ. Αικατερίνη Τόκα, ο υποδιευθυντής κ. Ζήκος Ιωάννης και οι μαθητές τους υποδέχτηκαν και  ξενάγησαν στο νησί τους με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο την περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου.

Οι μαθητές την Πέμπτη  επισκέφτηκαν στον Κάραβο το αισθητικό άλσος Μανδρακίου το οποίο αποτελείται από ένα ιδιαίτερο είδος πεύκης που ονομάζεται αλλιώς και κουκουναριά και ακολούθησαν διαδρομές προς την παραλία Ελιά, την παραλία Μανδρακίου, τον κόλπο του Ξέρξη και τις Κουκουναριές.  Οι μαθητές διασκέδασαν, μοιράστηκαν φωτογραφίες και εμπειρίες, ενώ ανέπτυξαν και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους.

Την Παρασκευή οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη της Σκιάθου,  μια περιήγηση  συνυφασμένη με το έργο του Παπαδιαμάντη. Μέσα από στενά σοκάκια και σκαλοπάτια βρέθηκαν στο Μοιρολόι της Φώκιας, όπου παρουσίασαν το ομώνυμο διήγημα του Παπαδιαμάντη, καθώς και το γενικότερο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του. Λίγο πιο πέρα στις Πλάκες οι μαθητές άκουσαν για ένα άλλο έργο του Παπαδιαμάντη, «Βαρδιάνος στα σπόρκα», την ιστορία της χολέρας και τους τόπους καραντίνας. Περάσαν και από τον ιστορικό ναό της Παναγίας Οδηγήτριας ή των Κτητόρων, το παλιό λιμάνι στο Μπούρτζι και το άγαλμα του Άγνωστου Ναύτη.

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου  και τον υποδιευθυντή για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της περιήγησης στα φυσικά τοπία και στην πόλη της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.