Θλίψη στον Πλατανιά: «Έφυγε» από τη ζωή ο «Ευτύχας»

Ένας μεσήλικας από το Πακιστάν που ζούσε χρόνια στο χωριό του Ν. Πηλίου

Από τη ζωή «έφυγε»  ένας μεσήλικας με καταγωγή από το Πακιστάν που για χρόνια ζούσε στον Πλατανιά και είχε γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Πρόκειται για τον «Ευτύχα» όπως τον φώναζαν οι συγχωριανοί του, ο οποίος είχε για παρέα ένα σκύλο, που δεν τον άφηνε από τα μάτια του, ακόμη και όταν εκείνος «έφυγε»… Ο σκύλος βρισκόταν επί τρεις ημέρες κοντά του, όσες είχε να δώσει σημάδια ζωής, χωρίς φαγητό και νερό.

Για τον θάνατο του «Ευτύχα» ο γνωστός εικαστικός και γραφίστας Σταμάτης Παπαδήμος προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση γράφοντας «Ο Ευτύχας ήταν ένας καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος (μεσήλικας, ξερακιανός, μετρίου αναστήματος και μαυριδερός) με καταγωγή από το Πακιστάν, που “προσγειώθηκε” στον Πλατανιά πολλά χρόνια πριν, δεν θυμάμαι πόσα. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε πότε με ένα κινητό στο χέρι για να επικοινωνεί ποιος ξέρει με ποιους στην πατρίδα του, πότε με το σκυλί του και κάμποσα βράδια αρκετά μεθυσμένος, χωρίς όμως ποτέ να γίνει “βάρος”. Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και γενικά ο Ευτύχας είχε βρει την περπατησιά του όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό κι έδειχνε να του αρέσει η ζωή αυτή.

Φθάνοντας το απόγευμα στον Πλατανιά έμαθα ότι ο Ευτύχας μάς “άφησε”. Ήταν 3 ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση – αυτή την ώρα ο Ευτύχας “ταξιδεύει” για τη Λάρισα μέσα σε ένα μπλε σάκο…

Ευτύχα θα φροντίσουμε το σκυλάκι σου, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνεις πίσω σου… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα σου – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε τον πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε φίλο του, εσένα.

Αναπαύσου εν ειρήνη…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.