Τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Μόνιμα ακάλυπτη από οδηγό η απογευματινή βάρδια

Τραγικές είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που μπορούν, ανά πάσα ώρα και στιγμή να κοστίσουν ακόμη και ανθρώπινη ζωή, με αφορμή το τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Τρίτης, όπου ιδιώτης με τη βοήθεια πυροσβεστών, μετέφεραν τραυματία από τροχαίο στο Κέντρο Υγείας, καθώς φέρεται να μην υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου.
Στο Κ.Υ. Αλμυρού, υπηρετούν τέσσερις οδηγοί, που όμως με τα ρεπό και τις κανονικές τους άδειες (χωρίς αναρρωτικές), δεν αρκούν για να καλύψουν 24 ώρες το 24ωρο το πόστο τους. Επιπλέον ένας από τους οδηγούς, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να ανέβει ξανά σε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα περίπου 150 ημέρες ετησίως συνολικά, να μένουν χωρίς οδηγό βάρδιας.
Συνεπώς, από τις 27 Μαρτίου 2016, 15.00-23.00 καθημερινά, η βάρδια οδηγού μένει ακάλυπτη, με ότι συνεπάγεται αυτό σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.
Στελέχη του Κέντρου Υγείας απευθύνθηκαν στο υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί το κενό με έναν εργαζόμενο του ΕΚΑΒ, από τον περασμένο Αύγουστο και η απάντηση ήταν ότι θα δίνονταν λύση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μάταια όμως…
Ακόμη, η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να διαθέσει ένα άτομο που θα καλύψει το κενό που υπάρχει, αλλά επίσης η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς οι πυροσβέστες δεν έχουν την ανάλογη εκπαίδευση, ενώ οι βάρδιες που βγαίνουν στελεχώνουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού. Τέλος, λύση δε βρέθηκε ούτε με το Δήμο Αλμυρού, όπου επίσης απευθύνθηκε το Κ.Υ., προκειμένου να βρει εκ των ενόντων λύση, καθώς από το υπουργείο δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.
Συνεπώς το πρόβλημα παραμένει, κυρίως στη βάρδια 15.00 – 23.00 και, αν συμβεί κάτι σοβαρό, καλείται το ΕΚΑΒ από το Βόλο να επέμβει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.