Βοήθεια σε κατοίκους και πληγέντα σχολεία του Πηλίου

Από τον Σύλλογο Ελλήνων επιστημόνων της Φρανκφούρτης και δικηγορική εταιρεία της Αθήνας

Μια ομάδα χορευτών παραδοσιακών χορών του Βόλου ένωσε τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που εδρεύει στα Καλά Νερά με σκοπό να παραδοθεί βοήθεια σε κατοίκους και σχολεία του Πηλίου που υπέφεραν από τις πρόσφατες  πλημμύρες.

Η βοήθεια προωθήθηκε στις 11 Νοέμβρη στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών όπου η Διευθύντρια του κ.  Ασπασία Κολτσιδοπούλου παρέλαβε με ευγνωμοσύνη τα όσα προσέφερε ο Σύλλογος Ελλήνων επιστημόνων Φρανκφούρτης στο Σχολείο που πληγώθηκε άσχημα από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Την ίδια μέρα, εθελόντριες και εθελοντές της Ομάδας χορευτών του Βόλου σε συνεργασία με τον πηλιορείτικο Σύλλογο παρέδωσαν στην Μηλίνα βοήθεια που αποτελούνταν από  2 παλέτες εμφιαλωμένου νερού, οσπρίων, ελαιολάδων και σπορέλαιων, προσφορά του δικηγόρου κ. Γρηγόρη Τρουφάκου από την Αθήνα.  Ο κ.  Στάθης Tσιμιτρέας, συντονιστής στη Μηλίνα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων παρέλαβε τη βοήθεια και ανέλαβε τη διανομή της. Ευχαρίστησε θερμά τον δωρητή και ενημέρωσε τις εθελόντριες και εθελοντές για την αποκατάσταση των πληγέντων καθώς και για την ανάγκη συντονισμένων δράσεων με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση του Πηλίου ώστε να αποκατασταθούν οι πλημμυροπαθείς το γρηγορότερο δυνατόν και να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της.

«Οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε μόνο καταναλωτές και ψηφοφόροι της εκάστοτε κοινοβουλευτικής τετραετίας. Είμαστε πρωτίστως  συνειδητοποιημένοι πολίτες. Ενώνοντας τα χέρια μας, ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας στην ανακούφιση των πληγέντων που δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου Θεού της απομονωμένης και ξεχασμένης ελληνικής επαρχίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Άννα Κοντογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Ν. Πηλίου.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.