Βόλος: Αναβίωσε το δυστύχημα στο οποίο έφυγε από την ζωή 22χρονος στρατιωτικός- «Να δικαιωθεί το παιδί μου»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Επιβλήθηκε πρόστιμο στους μάρτυρες που έλειπαν

Αναβίωσε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου η υπόθεση του δυστυχήματος στο οποίο έφυγε από τη ζωή στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 ο 22χρονος, Πέτρος Ξύστρας, σε τροχαίο στον δρόμο προς την Αμαλιάπολη. Στο εδώλιο κάθισε ο 60χρονος, σήμερα, οδηγός του οχήματος που χτύπησε το αμάξι τύπου smart του άτυχου στρατιωτικού, το οποίο τούμπαρε οδηγώντας στον θάνατο τον άτυχο άνδρα, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

Η δίκη άρχισε μετά από τέσσερις συνολικά αναβολές που είχαν δοθεί μέχρι σήμερα, ωστόσο, διακόπηκε και πάλι για τις 25 Ιουνίου, επειδή έλειπαν από τους πέντε μάρτυρες οι τρεις, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτόπτες του περιστατικού.

 

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αγανάκτηση του πατέρα του θύματος, ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο ζήτησε να γίνει η δίκη προκειμένου να δικαιωθεί το παιδί του, το οποίο χάθηκε τόσο άδικα. Παράλληλα τη διαφωνία του για τη μη συνέχιση της διαδικασίας εξέφρασε και ο ένας μάρτυρας που είδε το δυστύχημα, λέγοντας πως κάθε φορά θα πρέπει να λείπει από τη δουλειά του και κινδυνεύει να τη χάσει αν προσέρχεται συνεχώς στο δικαστήριο.

 

Ζήτησε μάλιστα να αναγνωστεί η κατάθεσή του ώστε να μην χρειαστεί ξανά η φυσική του παρουσία, με την έδρα να επιβάλει στους τρεις μάρτυρες οι οποίοι απουσίαζαν πρόστιμο ύψους 800 ευρώ (200 ευρώ για έξοδα δίκης και 600 για τη λιπομαρτυρία), ενώ δεν αποκλείεται εάν την επόμενη φορά δεν προσέλθουν, να τιμωρηθούν και με ποινή φυλάκισης. Το δυστύχημα έγινε στις 17.50 στις 12 Φεβρουαρίου 2021 στη διαδρομή προς Αμαλιάπολη. Ο 22χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας Smart και πίσω του ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο.
Ξαφνικά, φέρεται να σταμάτησε για να κάνει αναστροφή στο οδόστρωμα, αλλά ο 56χρονος, τότε, οδηγός που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός και να τον τραυματίσει βαρύτατα κυρίως στο κεφάλι και στον αυχένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το όχημα του 60χρονου σήμερα, άνδρα είχε φθαρμένα ελαστικά, ενώ είχε αναπτύξει και υπερβολική ταχύτητα με συνέπεια να καταστεί δύσκολο το φρενάρισμα. Το αυτοκίνητο πόλης του 22χρονου, τούμπαρε εκτός δρόμου και «κάθισε» πλάγια.

Σε κατάσταση σοκ, ο 56χρονος, τότε, ειδοποίησε ασθενοφόρο, ενώ στο σημείο πήγαν και πυροσβέστες του Κλιμακίου Δρυμώνα για απεγκλωβισμό. Ωστόσο, περαστικοί έβγαλαν τον νεαρό από το αυτοκίνητο και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, αλλά καθ’οδόν προς το Κέντρο Υγείας, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο νεαρός Πέτρος Ξύστρας, με καταγωγή από τον Αλμυρό, υπηρετούσε στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ως Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης.

Γιώργος Στεργίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.