Ξεκίνησε η δίκη για δυστύχημα σε ναυπηγεία της Αμαλιάπολης

Με θύμα έναν 49χρονο από τη Ν. Αγχίαλο το 2014

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και διακόπηκε για τις 22 Μαΐου 2018, η δίκη για δυστύχημα σε ναυπηγεία της Αμαλιάπολης, που είχε κοστίσει τη ζωή σε έναν 49χρονο από την Αγχίαλο, τον Ιούλιο του 2014.
Για την υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται οκτώ άτομα, τρεις ιδιοκτήτες του ναυπηγείου, ο τεχνικός ασφάλειας, ο εργοδηγός και εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από τους υπόχρεους κατά συναυτουργία.
Στη δίκη κατέθεσαν η σύζυγος του θύματος, που υποστήριξε ότι ο άνδρας της ήταν εργαζόμενος στην επιχείρηση για επτά χρόνια και ότι την τραγική ημέρα, φαίνεται ότι κάποιος δεν έδεσε καλά σκάλα βάρους 100 κ. στο ανυψωτικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι τον 49χρονο, ο οποίος είχε υποκύψει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο αργότερα.
Η κόρη του θύματος δήλωσε ότι στην επιχείρηση τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και τα κράνη υπήρχαν μόνο για τους ελέγχους που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας. Επίσης κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του δυστυχήματος, ενώ μετακίνησαν ακόμη και το ανυψωτικό μηχάνημα από το οποίο έπεσε η σκάλα που σκότωσε τον πατέρα της.
Τέλος, εξετάστηκε υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, που εκτίμησε ότι αν το θύμα φορούσε προστατευτικό κράνος, ίσως ζούσε, καθώς χτύπησε μόνο στο κεφάλι και δεν έφερε άλλες κακώσεις.
Η δίκη διακόπηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, για τις 22 Μαΐου, το μεσημέρι, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.