Υπογράφηκε η σύμβαση επεξεργασίας των λυμάτων Καλών Νερών

Τη σύμβαση επεξεργασίας των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Κ. Νερών υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προϋπολογισμού 4.243.000 €.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του στον επόμενο μήνα η ανάδοχος εταιρία θα εγκατασταθεί ια να ολοκληρωθεί το έργο.
Ταυτόχρονα ανέφερε, έχει υπογραφεί η σύμβαση, ύψους 2,5 εκ. € και θα κατασκευάζονται τα δίκτυα, στο πλαίσιο των οποίων θα γίνεται δωρεάν σύνδεση των κατοικιών και επιχειρήσεων, κάτι που ήταν επιτυχία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο.
«Καταφέραμε στα Καλά Νερά παρόλο που είναι οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων και τις πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν, να έχουν πλέον το έργο 6,5 εκ. €, που ξεκινάει μετά την τουριστική περίοδο και θα προχωρήσει κανονικά», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Επίσης υπογράφηκε η σύμβαση για συντήρηση του δρόμου Κρόκιο – Αϊδίνι στον Αλμυρό, προϋπολογισμού 1,8 εκ. € μεταξύ των δύο γεφυρών που κατασκευάστηκαν μετά τον «Ιανό». Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα συντηρηθεί ο δρόμος μήκους 7 χλμ., ενώ συντηρήσει θα γίνουν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, όπου κρίνει η υπηρεσία ότι απαιτείται.

Τέλος, υπογράφηκε η σύμβαση για την πενταετή συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η μελέτη για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού προχωράει δεν είναι εύκολο, διότι εμπίπτει στις κρατικές ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να απαιτούνται τεχνικοοικονομικές μελέτες, ώστε να μπορέσουμε με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, να προχωρήσει η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.