Φλαμπουράρης: Η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, εάν ήταν αληθινή

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo ύψους 165εκ €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5δις €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€», συμπληρώνει ο κ. Φλαμπουράρης.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αν ήταν αληθινή, κι αυτό γίνεται σαφές αφού διευκρινίζεται με κάθε τρόπο, ότι πολύ γρήγορα Κυβέρνηση, ΤΧΣ, και διοίκηση της Τράπεζας θα προχωρήσουν στην επανιδιωτικοποίησή της.

Για να γίνει αληθινή, σημειώνει, θα πρέπει η όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να μην οδηγεί στη μείωση του πλειοψηφικού πακέτου που θα κατέχει το ΤΧΣ, στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.