Ποιοι κολοσσοί θα εγκαταλείψουν πρώτοι τη Βρετανία

Τη στρατηγική εξόδου τους από τη Βρετανία σχεδιάζουν μεγάλοι κολοσσοί από τον στον χρηματοοικονομικό κλάδο, και όχι μόνο, στον απόηχο του Brexit, απειλώντας με κατάργηση δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Goldman Sachs και η Vodafone είναι από τις πρώτες πολυεθνικές που ετοιμάζουν τις «βαλίτσες» τους για να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Business Insider.

Σε δηλώσεις του στους Times, ο επικεφαλής του τομέα Επενδυτικής Στρατηγικής της Goldman Sachs Richard Gnodde δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεταφοράς 6.500 θέσεων εργασίας σε άλλο ευρωπαϊκό κέντρο. «Όλα είναι πιθανά», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των εργασιών επενδυτικής τραπεζικής από τη χώρα.

«Αν η Βρετανία χάσει πλήρως το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης στην Ενιαία Αγορά, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και την έδρα των επιχειρήσεών μας», δήλωσε. Σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει σήμερα, οι τράπεζες με παρουσία στη Βρετανία έχουν αυτόματα το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται και στις υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ. Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως, η Βρετανία είναι πολύ πιθανό να χάσει αυτό το προνόμιο –και μαζί της και οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.