Σενάρια για αλλαγή ενεργειακού προμηθευτή με ένα κλικ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα υπουργεία Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθούν σχέδιο αλλαγής παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ευκολότερα και ταχύτερα, μέσω του gov.gr, χωρίς τη γραφειοκρατική διαδικασία των εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Μέσω αυτής της υπηρεσίας δε θα χρειάζεται η ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων και το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής, που θέλει να αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, είναι να υποβάλλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μία αίτηση. Η σχετική υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τους καταναλωτές εντός του Αυγούστου.

Στη συνέχεια, αφού λάβει ειδοποίηση από τον πάροχο, θα του δίνει τη συναίνεσή του να αντλήσει τα στοιχεία που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το νέο συμβόλαιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.