Συνεχίζεται ο αναβρασμός για τα μέτρα ασφαλείας στο ΕΚΠΑ

α μέτρα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο Αθηνών εξακολουθούν να αποτελούν «αιτία πολέμου» για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές του ιδρύματος που αυτήν την ώρα παραχωρούν συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της πρυτανείας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ Ζαχαρίας Τριγάζης είπε ότι η απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ είναι δείγμα αυταρχισμού απέναντι στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στους φοιτητές.
«Χθες», πρόσθεσε, «κάναμε το αυτονόητο, να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές να μπαίνουν στο κτήριο».
Ο κ. Τριγάζης επιτέθηκε στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπήκαν χθες στην πρυτανεία μαζί με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.
Όπως είπε, πρόκειται για «σκόπιμη ανακρίβεια ότι μπήκαν μέσα χωρίς άδεια» και υποστήριξε ότι πριν την είσοδό τους ο αντιπρύτανης Κώστας Μπουραζέλης είχε δώσει την άδεια να περάσει αντιπροσωπεία βουλευτών και φοιτητών.

Ματαιώθηκε η συνάντηση με Θ. Φορτσάκη
Εν τω μεταξύ, ματαιώθηκε τελικά συνάντηση του πρύτανη με διοικητικούς υπαλλήλους, στην οποία επρόκειτο να εκπροσωπηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και ο κ. Φορτσάκης αποδέχθηκε συνάντηση, «στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του».
«Υπό αυτούς τους όρους», συμπληρώνει, «δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.