Γάζα: Διεθνής ανησυχία για την ανθρωπιστική κρίση

Έπειτα από εβδομάδες άγριων μαχών με τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκα, εγείροντας ανησυχία για τον κίνδυνο να εκτυλιχθεί «σενάριο βγαλμένο από την κόλαση» για τους αμάχους.

Ο Τσαχάλ, ο οποίος διεξάγει από την 27η Οκτωβρίου χερσαίες επιχειρήσεις στο μικρό, παραθαλάσσιο κομμάτι παλαιστινιακής γης, ανακοίνωσε προχθές Κυριακή πως διευρύνει τις επιχειρήσεις σε «όλη» τη Λωρίδα της Γάζας, με άρματα μάχης να αναπτύσσονται κοντά στη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο των εχθροπραξιών. Η πόλη 200.000 και πλέον κατοίκων υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα.

Τη νύχτα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες κοντά στη Χαν Γιούνις, καθώς και επιδρομές στην κατεύθυνση της Ράφας, στο νότιο άκρο του θυλάκου. Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλούς» νεκρούς στην πόλη της Γάζας, βορειότερα.
Διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους άμαχους στη Γάζα, όπου «όλες οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών» ανεστάλησαν, διότι υπέστη ζημιά «το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικής ίνας στην ισραηλινή πλευρά», ανέφερε ο παλαιστινιακός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός PalTel.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.