Ο κορονοϊός «σκότωσε» και τη μπύρα Corona! -Γιατί σταματά η παραγωγή της

Η μεξικανική ζυθοποιία Grupo Modelo, που κύριο προϊόν της παραγωγής της είναι η γνωστή μπύρα Corona, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της λειτουργίας της, απέναντι στην ραγδαία μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

«Εχουμε αρχίσει να μειώνουμε στο αυστηρά ελάχιστο την παραγωγή μας στα εργοστάσια, προκειμένου να διατηρήσουμε χωρίς ζημίες τις εγκαταστάσεις μας, ώστε να μας επιτραπεί να επαναλάβουμε τη δραστηριότητά μας και στο μέλλον», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πιο μεγάλη ζυθοποιΐα του Μεξικού.

Η διακοπή της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων της ζυθοποιΐας (που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τις ετικέτες Corona, Pacifico et Modelo) θα ξεκινήσει από την Κυριακή, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, που επικαλείται το διάταγμα της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας όλων των μη ζωτικής σημασίας εταιρειών έως τις 30 Απριλίου. Μολαταύτα, το διάταγμα περιλαμβάνει στις εξαιρέσεις τις βιομηχανίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Βάσει του διατάγματος αυτού, η Grupo Modelo διευκρινίζει πως αναμένει από τις αρχές να επιβεβαιώσουν πως η μπύρα ανήκει στα ζωτικής σημασίας αγαθά και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα σχέδιο συνέχισης της παραγωγής της, βάσει του οποίου το 75% του προσωπικού θα εργάζεται από το σπίτι. Το Μεξικό μέχρι σήμερα καταμετρά 50 νεκρούς.

Η έτερη μεγάλη ζυθοποιΐα στο Μεξικό, η Heineken – διανέμει τις ετικέτες Tecate και Dos Equis -, ενδεχομένως κι αυτή θα διακόψει τη λειτουργία της σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Reforma, πληροφορίες που εντούτοις δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία. Όμως χθες, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πολιτεία του Λεόν (βορράς) ανακοίνωσε πως η παραγωγή και διακίνηση μπύρας δεν εμπίπτει στην κατηγορία των άκρως απαραίτητων διατροφικών προϊόντων, γεγονός που προξένησε τεράστια συρροή αγοραστών στα καταστήματα, που έτρεξαν να εφοδιασθούν μαζικά, αδειάζοντας τα ράφια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.