Τουρκία: Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας συνεργάζονται ανοικτά με Άσαντ

Για ανοικτή συνεργασία της κυρίαρχης κουρδικής πολιτικής δύναμης στη βόρεια Συρία, Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) με τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου κάνει λόγο η Τουρκία.

Το PYD, αδελφή οργάνωση του παράνομου στην Τουρκία PKK, ελέγχει την κυρία κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η κουρδική αυτή δύναμη διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία, βασικό υποστηρικτή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και με τις ΗΠΑ, που την ενισχύουν για τις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν κατηγόρησε τις συριακές κυβέρνητικές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία διεξάγει «τις πιο εντατικές συνομιλίες» ώστε να κηρυχθεί εκεχειρία στο Χαλέπι, αλλά και να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεστραμμένη πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.