Εξαίσιο μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο τραγούδι

Από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα

Πριν λίγες μέρες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών ΄΄Θεατρίνη΄΄ είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί μιας ακόμη εξαιρετικής παράστασης από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα.
Η χορωδία ενηλίκων της Σχολής υπό τη διεύθυνση της κ. Αποστολοπούλου Κατερίνας μας ταξίδεψε στο ρεμπέτικο τραγούδι , το τραγούδι που γεννήθηκε στα λιμάνια κυρίως και από εκεί διαδόθηκε στους απλοικότερους και φτωχότερους κατοίκους των λαικών συνοικιών .
Το τραγούδι που τα τρία βασικά στοιχεία που διαγραφουν τα όριά του είναι το μεράκι ,το κέφι και ο καυμός .Στο όμορφο αυτό ταξίδι συνόδευσε στο πιάνο ο κ. Στέφανος Τραγουδάρας και στα μπουζούκια δύο μαθητές της Σχολής . Τραγουδήσαμε και χειροκροτήσαμε ρυθμικά, τραγούδια του Βαμβακάρη , του Παπαιωάννου , του Χατζηχρήστου , του Μπαγιαντέρα , του Τσιτάνη και άλλων μεγάλων συνθετών .
Πραγματικά όμορφες οι φωνές της χορωδίας και εξαιρετική η συνοδεία των μαθητών στα μπουζούκια .
Εντυπωσιάζει πάντα στις δημιουργίες και στην αξιέπαινη εβδομηντάχρονη πορεία της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα , η αρμονική συμπόρευση , το πάντρεμα διαφορετικών ηλικιών και γενεών μέσα από τη μουσική , προσφέροντας πραγματικά ψυχαγωγία σε μια κοινωνία που διψά για παίδευση ψυχής . Η πείρα γίνεται εμπειρία για τους μικρότερους που μαθαίνουν μέσα από το ζήλο και το μεράκι των δασκάλων της Σχολής να ανθίστανται στην ευτέλεια και τις μικρότητες των καιρών .
Πραγματικά όσοι παρακολουθήσαμε την αρμονική συνεργασία μικρών και μεγάλων υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων δασκάλων τους , μόνο θαυμασμό και θερμό χειροκρότημα είχαμε να αποδώσουμε .

Κ.Π.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.