Η Βολιώτικη Χορωδία στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 η Βολιώτικη Χορωδία ταξίδεψε στην Αθήνα, προσκεκλημένη του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Συνδέσμου Ε.Ο.Φ.Π. «Λέλα Καραγιάννη-Μπουμπουλίνα» 1941-1944 σε μια Συναυλία-Αφιέρωμα στο Έπος του 1940 και την αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «η Συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου και η συμπολίτισσα Υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, που είχε εγκαίρως ενημερωθεί. Εμφανίστηκαν κατά σειρά οι Χορωδίες: Χορωδιακό Εργαστήρι Ίαμβος με μαέστρο Άννα Ξανθάκη, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με μαέστρο Γιάννη Βρυζάκη, Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο Στάσα Τζάλλα, Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών με μαέστρο Λίνα Γερονίκου και Ιστορική Χορωδία Νίκαιας με μαέστρο τον Μιχάλη Κοκκίνη, που είχε και την άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης εκδήλωσης.

Η Βολιώτικη Χορωδία παρουσίασε ένα πρόγραμμα που βασίζονταν στο «Άξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη, ένα έργο που έχει βαθιές αναφορές στην περίοδο του πολέμου και της κατοχής, και συμπληρωνόταν από το Εφιάλτη της Περσεφόνης σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το τραγούδι Θεατρίνοι Μ.Α. (Μέσης Ανατολής) σε μουσική σύνθεση της μαέστρου Στάσας Τζάλλα πάνω στο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη από τον Αύγουστο 1943 – για καλύτερη κατανόηση το ποίημα απαγγέλθηκε και έκανε μεγάλη εντύπωση στο ακροατήριο. Στο τέλος η Βολιώτικη Χορωδία καταχειροκροτήθηκε και ήταν η μόνη που της ζητήθηκε «να πει άλλο ένα»!

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η Χορωδία ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο αναπτύσσεται σε μια έκταση 210 στρεμμάτων, εκεί που ήταν μέχρι το 2004 ο Ιππόδρομος, στο Δέλτα του Φαλήρου. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο, ένα (ακόμη) κόσμημα για την Αθήνα, έργο του Ιταλού Αρχιτέκτονα Renzo Piano και φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, ιδίως αυτές της Λυρικής, που στη μεγάλη αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» έχει 1400 καθίσματα και μπορεί να ανεβάσει τις πιο «δύσκολες» όπερες του κόσμου.

Η εύκολη επιστροφή στον όμορφο Βόλο επισφράγισε μία ακόμη επιτυχημένη έξοδο στην μακρά σειρά των καλλιτεχνικών εξόδων της 81χρονης Βολιώτικης Χορωδίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.