«Κοινωνικό Παντοπωλείο- Από τη μια αναζητούνται χορηγοί για την ενίσχυσή του κι από την άλλη ο Δήμος ξοδεύει γεύματα δημοσίων σχέσεων»

Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Παπαδάμ

Τον περιορισμό των δαπανών για γεύματα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις ώστε να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου προτείνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Παπαδάμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τη ώρα που αναζητούνται χορηγοί για να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου η δημοτική αρχή ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για γεύματα δημοσίων σχέσεων.

 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάμ αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Μία δομή που λειτουργεί στο δήμο Ρήγα Φεραίου, εδώ και μερικά χρόνια, είναι το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μία δομή στην οποία σπεύδουν αρκετοί σύλλογοι, φορείς, σχολεία και ιδιώτες για να ενισχύσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Βλέπουμε λοιπόν το δήμο Ρήγα Φεραίου και τις κοινωνικές δομές του δήμου να απευθύνουν ευχαριστήρια σε όσους συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν αρκούν όμως μόνο οι ευχαριστίες από τη δημοτική αρχή.

Δεν μπορεί από τη μία να μιλάμε για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και από την άλλη να γίνεται σπατάλη των χρημάτων του δήμου.

Δεν γίνεται η διοίκηση του κοινωνικού παντοπωλείου να αναζητά χορηγούς από τη μία και από την άλλη να ξοδεύονται, από τη δημοτική αρχή, 8.000€ για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Δεν γίνεται να κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες για βοήθεια του κοινωνικού παντοπωλείου από τη μία και από την άλλη να ξοδεύονται 5700€ για εδέσματα στην εκδήλωση “αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού” στο Κεφαλόβρυσο.

Δεν γίνεται ο δήμος να αναζητά συμβιβαστική λύση για να μειώσει το ποσό των 13.000€ που οφείλει σε εταιρεία ορκωτών λογιστών από τη μία και από την άλλη να ξοδεύονται 14.000€ για τον Ρήγειο δρόμο.

Δεν γίνεται ο δήμος να ανακοινώνει ευχαριστήριο για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο από τη μία και από την άλλη να ξοδεύονται ποσά 2.500€, 1200€, ή οποιοδήποτε άλλο ποσό, για παράθεση γευμάτων χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιους παρατέθηκαν ή γεύμα 1.500€ για τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου.

Παραθέσαμε ενδεικτικά κάποια ποσά που δείχνουν σπατάλη από τη δημοτική αρχή, τα οποία μπορεί να μην είναι μεγάλα, σε σχέση με άλλες δαπάνες του δήμου, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε και το τελευταίο ευρώ στο ταμείο του δήμου, ειδικά όταν πρόκειται να ενισχύσουμε ευπαθείς ομάδες.

Ποσά τα οποία ο κάθε δημότης μπορεί να τα αναζητήσει στις αποφάσεις που είναι αναρτημένες στο σύστημα “διαύγεια”.

Ο περιορισμός λοιπόν των δαπανών είναι λογικό ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου βοηθώντας περισσότερο τους συμπολίτες μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε σαν παράταξη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.