Πέθανε ο Tyrus Wong, σκιτσογράφος του «Bambi»

Ο Tyrus Wong, ο καλλιτέχνης τα σχέδια του οποίου ενέπνευσαν την ταινία του Disney «Bambi» (Μπάμπι το Ελαφάκι), έφυγε από τη ζωή στις 30 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 106 ετών.
Τα σκίτσα του Κινέζου μετανάστη, με τα ζωντανά τους χρώματα, τράβηξαν το ενδιαφέρον του Walt Disney και αποτέλεσαν τη βάση για το ιδιαίτερο ύφος της ταινίας.
Από το 1942, που προβλήθηκε πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια παιδιά και μεγάλοι έχουν συγκινηθεί με τις περιπέτειες του μικρού ελαφιού.
Μέσα στην καρδιά του δάσους, ο μικρούλης Μπάμπι κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα και ξεκινά την πορεία του να εξερευνήσει τον κόσμο παρέα με τους φίλους του. Στις ξέγνοιαστες περιπλανήσεις τους παίζουν με τα χιόνια, γλιστράνε πάνω στον πάγο, τρέχουν και γνωρίζουν όλα τα υπόλοιπα πλάσματα του δάσους. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, το νεαρό ελαφάκι θα πάρει πολύτιμα μαθήματα για το αληθινό νόημα της φιλίας, της αγάπης και της ζωής.

Ο Κινέζος δημιουργός
Ο Wong μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κίνα όταν ήταν ακόμη παιδί μαζί με τον πατέρα του, αφήνοντας πίσω την μητέρα και την αδελφή του, τις οποίες δεν ξαναείδε.
Αφού ολοκλήρωσε τις καλλιτεχνικές σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται για τον Disney το 1938 σχεδιάζοντας εκατοντάδες σκίτσα και προσπαθώντας να τους δώσει την ψευδαίσθηση της κίνησης.
Όταν το κινηματογραφικό στούντιο ξεκίνησε τα πρώτα στάδια της παραγωγής του «Bambi», «πήγε σπίτι του και σχεδίασε πολλές εικόνες ενός ελαφιού μέσα σε ένα δάσος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσείο της Οικογένειας Disney.
Ο Tyrus Wong εργάστηκε για τον Disney για τρία χρόνια και στη συνέχεια προσλήφθηκε από την εταιρεία Warner Brothers, όπου εργάστηκε στο δημιουργικό της τμήμα σχεδιάζοντας παράλληλα και ευχετήριες κάρτες για την Hallmark.
Μετά τη συνταξιοδότησή του, άρχισε να δημιουργεί εκατοντάδες περίτεχνους χαρταετούς από μπαμπού, βραβεύτηκε πολλές φορές για το έργο του ενώ η ζωή του έγινε αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.