Πλήθος δράσεων στο «33o Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου»

Του κοινωφελούς ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γ.Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» διοργανώνει και προβάλει το καλλιτεχνικό και μορφωτικό φεστιβάλ στο παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου ετησίως από το 1984. Στόχος είναι αφενός η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου η επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, εκθέσεων, ομιλιών και πλήθος άλλων δράσεων. Ένα φεστιβάλ-παράδειγμα των ημερών μας, η λειτουργία του οποίου βασίζεται στον εθελοντισμό και στην συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής αλλά και υπόδειγμα μιας υγιούς ανάπτυξης και αποκέντρωσης. Σήμερα οι δράσεις του Ιδρύματος οικονομικά στηρίζονται αποκλειστικά στις συνεισφορές του κοινού και των συμμετεχόντων.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το Φεστιβάλ συνεχίζει χωρίς την παρουσία του Δασκάλου Γιώργου Χατζηνίκου, το φωτεινό πνεύμα του ωστόσο είναι πάντα παρών καθώς διαπνέει και εμπνέει τις φετινές δράσεις κι εκδηλώσεις. Παράλληλα ,παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια μουσική προσφέρει μία πιο συνολική άποψη για την πορεία της μουσικής σήμερα. Το φετινό καλοκαίρι το Φεστιβάλ στο Χόρτο αναβιώνει, ξαναθυμάται, επαναφέρει και αγκαλιάζει ένα μοναδικό κράμα εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Το καλοκαίρι του 2017, το 33ο φεστιβάλ στο Χόρτο περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια και εργαστήρια. Στις δράσεις του φεστιβάλ πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων συμμετέχει για πρώτη φορά ο διάσημος Άγγλος διευθυντής Χορωδιών Τimothy Brown ,ο οποίος θα διδάξει το Requiem του Brahms σ’ένα σύνολο 100 χορωδών απ’όλη την Ευρώπη (29/7 – 5/8),ενώ το εργαστήρι όπερας ανεβάζει την όπερα ‘Riders to the Sea’ του Vaughan Williams με νέους λυρικούς τραγουδιστές υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του Χρήστου Μαρίνου και της Αντιγόνης Γαϊτανά (8 – 12/8). Παράλληλα, φιλοξενούμε τους καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστο Κανέττη για το σεμινάριο Μουσικής Δωματίου (15 – 24/8) καθώς και τον μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο από την Βιέννη για το σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας (23 – 30/8). Οι εκπαιδευτικές δράσεις του φεστιβάλ αντιπροσωπεύονται με μια εβδομάδα αυτοσχεδιασμού, στην οποία έξι μουσικοί της jazz συναντιούνται για το 3ο εργαστήριο Jazz Αυτοσχεδιασμού με σκοπό την μελέτη της τέχνης του αυτοσχεδιασμού ( 15– 22/7)

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται επίσης από συναυλίες ποικίλου προγράμματος οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις οποίες θα συμμετάσχουν χορωδίες και σημαντικοί καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος. Στις συναυλίες επίσης θα παρουσιαστούν ποικίλα μουσικά είδη, όπως όπερα, κλασσική μουσική, ινδική μουσική, Jazz, σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και ορχηστρικά συνολα! Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των συμμετεχόντων μαθητών των σεμιναρίων όπως και μία μουσικοθεατρική παράσταση αλλά κι ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Viktor Ullmann.

Πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια τις αιτήσεις συμμετοχής, τις ημερομηνίες, τα εργαστήρια και τα masterclasses αλλά και για τις συναυλίες θα βρείτε στο www.horto.net.

Υπεύθυνος Νικος Ανδρασκέλας. Στοιχεία επικοινωνίας: NON-PROFIT FOUNDATION, ANGELINIS – HADJINIKOU, HORTO, 37006, SOUTH PELION GREECE, Phone: +30 24230-65246, +30 6936-864831 E-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.