Ζήσης Ρούμπος: Στόχος, να γελάσει ο κόσμος!

Έδωσαν χαρά και γέλιο στον Βόλο, τα μέλη της ομάδας «Κάψε το σενάριο»

Επισκέφθηκαν τον Βόλο, “έκαψαν” το σενάριο και έδωσαν απίστευτες στιγμές χαράς, γέλιου και ξεγνοιασιάς στους Βολιώτες. Ο λόγος για τους Ζήση Ρούμπο, Δημήτρη Μακαλιά και Γιώργο Αγγελόπουλο, που τελευταία στιγμή αναπλήρωσε τον Λάμπρο Φισφή, οι οποίοι με την stand up κωμωδία τους “Κάψε το Σενάριο”, άνοιξαν κι … έκλεισαν ταυτόχρονα την θερινή τους περιοδεία. Ο Ζήσης Ρούμπος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τον στόχο των παραστάσεων που δίνει η καλλιτεχνική τους παρέα εδώ και χρόνια αλλά και για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τομέα του πολιτισμού.
Η περιοδεία της παράστασης “Κάψε το Σενάριο” ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο Βόλο. Την Τετάρτη οι τρεις κωμικοί, ανέβηκαν στη σκηνή της Εξωραϊστικής και τηρώντας τις αποστάσεις προσπάθησαν να ανατρέψουν το “βαρύ” λόγω κορωνοϊού κλίμα, βάζοντας πάλι το γέλιο στη ζωή των θεατών.
Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο Ζήσης Ρούμπος, η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε εντελώς τα πλάνα τους και δεν θα υπάρξει συνέχεια στην περιοδεία που αρχικά είχε προγραμματιστεί.
“Η παράσταση στο Βόλο ήταν η τελευταία που κάναμε για το καλοκαίρι. Άλλαξαν τα δεδομένα. Βιώνουμε όλοι πρωτόγνωρα πράγματα και είναι ακόμη πιο δύσκολο να κάνεις κωμωδία σε τέτοια συνθήκη. Ειδικά για τη δική μας παρέα, ήρθε μία στιγμή που πήραμε μία πολύ συνειδητή απόφαση , καθότι μουδιάσαμε με τον ερχομό του Lockdown. ‘Ηταν μια συνειδητή απόφαση… είπαμε, ή θα καθόμαστε αμέτοχοι και θα περιμένουμε ή θα προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και μας γεμίζει χαρά, το να δίνουμε γέλιο. Βρήκαμε κάποιους εναλλακτικούς τρόπους μέσα από το ίντερνετ και βρεθήκαμε και στο Βόλο σε ζωντανό κοινό. Από δω και πέρα …βλέποντας και κάνοντας. Κανείς ποτέ δεν ξέρει όταν αντιμετωπίζουμε μία πανδημία”, επεσήμανε ο κωμικός ηθοποιός.
Και μπορεί η περιοδεία αυτή τη στιγμή με το “Κάψε το Σενάριο” να μην συνεχίζεται, όμως ο Ζήσης Ρούμπος μίλησε για την ουσία και το νόημα της παράστασης, η οποία παίζεται εδώ και χρόνια, που δεν είναι άλλο, από το να κάνει το κοινό να γελάσει.
“Δεν ασχολούμαστε με την επικαιρότητα ή την πολιτική και με όλα αυτά που ο κόσμος “βομβαρδίζεται καθημερινά”. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι ότι παίρνουμε όποια ιδέα μας δίνει ο κόσμος και το μετατρέπουμε σε κωμικές σκηνές , χωρίς σενάριο, χωρίς τίποτα. Πρόκειται για ένα δύσκολο είδος κωμωδίας, καθότι πρέπει να είσαι εύστροφος κι ετοιμόλογος για να μπορέσεις να δημιουργήσεις σκηνές πάνω στη σκηνή από το μηδέν. Η συμμετοχή του κόσμου έχει μεγάλο συντελεστή γέλιου, καθώς ο αυθορμητισμός είναι στο έπακρο. Αυτό ουσιαστικά κάνει και κάθε παράσταση να είναι ξεχωριστή. Μπορείς να δεις και να ξαναδείς το “Κάψε το Σενάριο” γιατί ποτέ δεν είναι το ίδιο”, εξήγησε ο Ζήσης Ρούμπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.