Μέχρι τις 31 Μαρτίου, οι αιτήσεις για ψηφιακή κατάρτιση ανέργων από το ΣΕΠΕ

Την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ανέλαβε ο ΣΕΠΕ με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης για Άνεργους Νέους, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), ως συνδικαιούχοι, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση της Πράξης “Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική, με στόχο την Ενδυνάμωση των Δεξιοτήτων Άνεργων Νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”.

Αφορά 3.000 άνεργους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που θα καταρτιστούν, θα πιστοποιηθούν και θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από το Σύνδεσμο σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η διάρκεια του προγράμματος της κατάρτισης είναι 380 ώρες. Περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, ικανές να τους εντάξουν στην ελληνική αγορά εργασίας, στο δυναμικό κλάδο ΤΠΕ.

Δείτε το πρόγραμμα κατάρτισης
Εκεί, αναφέρεται ότι το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 € (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων). Το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20€ ανά ώρα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων). Η συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος υπολογίζεται σε 1.471 € (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).
Ο ΣΕΠΕ μέσω δράσεων δημοσιοποίησης του προγράμματος, θα προσεγγίσει τις επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων Πρακτικής Άσκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι -άνεργοι και επιχειρήσεις που θα προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης- έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας edu.sepe.gr, με προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι και 31/3/2016.
Τo αντικείμενο κατάρτισης αφορά στις ειδικότητες:
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician),
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist),
Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist),
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer),
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist).
Με τη λήξη του προγράμματος, θα υπάρξει Πιστοποίηση των δεξιοτήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.